dimecres, 17 de febrer del 2021

DE FAVÀRITX A FORNELLS PEL CAMÍ DE CAVALLS



Segona ruta de la setmana per terres menorquines, avui la idea era començar al far de Favàritx, a on el dia anterior havia acabat, però com que hi havia un tram d’asfalt, he començat just a on s’agafava el sender per terra i es deixava la carretera.

Tal com ja vaig explicar en la primera ruta de l’estada, no faré referència al seguiment del camí, ja que aquest es segueix amb molta facilitat, però avui si que vull comentar algunes coses negatives que no m’han agradat massa.

La ruta d’avui s’allunya en moltes ocasions massa de la costa, per tant si es segueix es perden trams de molta bellesa, entre el Pou d’en Caldés i Ses Salines d’Addaia el recorregut és interior i es perd la referència de la costa. Per altra banda quan arribam a Addaia començam a caminar una bona estona per zones urbanitzades, que la veritat, poc aporten a un caminador que vol gaudir de zones naturals.

Després de les urbanitzacions arribam a s’Arenal d’en Castell, una magnifica platja, però amb una gran aberració urbanística, a dalt del turó s’està construint un edifici de 15 plantes que destrossa absolutament l’entorn, una autèntica barrabassada.

Caminam una estona passat s’Arenal d’en Castell per una zona espectacular damunt la mar fins que arribam a s’Arenal de Son Saura, per altre vegada deixar la costa i creuar molt allunyat per un pinar tota la península de Sa Mola de Fornells, o sigui que es deixa de caminar per tot el perímetre d’aquesta península.

Aquest tram si que es fa en un entorn natural, però a cada camí que el creua i que va cap a la zona marítima trobam cartells amenaçadors de Propietat Privada i  denuncies.

Un quilometre abans d’arribar a la carretera de Fornells, punt final de la ruta d’avui, hi trobam a ma esquerra un desviament que ens condueix a la basílica Paleocristiana des Cap des Port de Fornells.

En sortir a la carretera, hem passat a prop de Ses salines Noves de Fornells, actualment tancades i el darrer tram no el faig ja que és per carretera.

En resum, ruta lineal de 16 quilometres de distància, amb desnivells curt i intermitents en tot el recorregut, realitzada en 5 hores comptant aturades.

Assistent: Tomàs. Magdalena de Suport.

Mètode MIDE: 1223. La consideram FÀCIL +4


INDICADORS DEL CAMÍ DE CAVALLS





POU D'EN CALDÉS


MONTE TORO AL FONS



ESCULTURES NATURALS





SALINES DE MONGOFRA




ADDAIA AL FONS




BRAÇ DE MAR QUE ARRIBA A SES SALINES


ILLOTS D'ADDAIA


ARENAL D'EN CASTELL


ES GENERAL A S'ARENAL D'EN CASTELL





LLOSA DE GATASSOS





AMANACES  I PROHIBICIONS TAMBÉ A MENORCA

FORN DE CALÇ


BASILICA PÀLEOCRISTIANA DES PEU DES PORT



MONTE TORO

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada