La ruta d’avui ha
estat en realitat un complement del dinar que teníem al Centro de Porreres,
restaurant de primera qualitat, propietat del nostre company de rutes en Jordi,
absolutament recomanable a on es serveix cuina formidable i a bons preus.
Hem deixat el
vehicles al creuament que hi a la carretera Algaida–Llucmajor amb el camí de s’Escolana
i el camí de Son Saleta. Hem agafat direcció camí de Son Saleta, per passar per
davall del Puig de Ses Bruixes i seguir direcció Algaida, fins que en un revolt
abans d’arribar a Ses Cases de s’Heretat, a on hi ha les vinyes de Can Majoral,
hem deixat el camí per l’esquerra, agafant un sender fitat.
La Pujada en
principi suau, es torna inclinada en el darrer tram en el que assolim el primer
cimet del dia, el Puig de Galdent, que dóna nom a tota la serra. Actualment, la
serra es recorr per un sender clar, antigament era molt perdedor, ara cap
problema.
Hem passat per sa
Potada des Gegant, una separació entre el Puig de Galdent i el Puig d’en
Claret, el que està enmig de la serra, hi ha un betlemet de Siurells en un
forat del lateral.
Hem seguit pel
sender, passant pel Puig d’en Claret i anant cap el darrer cimet del dia, el
Puig de Ses Bruixes, que dóna unes excepcionals vistes damunt tot el municipi
de LLucmajor i fins Cabrera.
Hem desfet les
passes que pugem al cim, per agafar un sender que baixa al camí de Son Saleta i
en poca estona ens deixa de nou al cotxo. Com que teniem que anar a dinar i jo
som persona neta i polida, m’he donat la clàssica dutxa d’estiu amb dues
garrafes d’aigua, amb la mala sort que la pressió de l’aigua m’ha fet baixa els
calçotets, fent un nuu integral involuntari al costat de la carretera, na Marga
al veure aquest lamentable espectacle s’ha ficat dins el cotxo, uns estrangers
que passaven s’han posat a aplaudir i possiblement en Volatti m’ha fet un
videol que ja circula per la xarxa, són coses que passen !!
Hem trobat dues fletxetes d'en pep Torrens i com a homenatge, avui la portada és una d'elles.
Hem partit cap es
Centro de Porreres, a on ens esperava en Jordi Ratatui amb la taula parada, s’han
unit Sa Geneta de Montuiri, U Torero de Pollença, als caminants, Sa Cranca de
Porto Petro, en Volatti de la Ciutat Condal i el que subscriu Es General de Peus
de Pork, han excusat la seva presència per motius justificats n’Ulls de Pop es
Palmesano, na Pekas, Sa Pastora i Sa
Kabra Mekànika. Hem celebrat un punt i seguit en la temporada, ara ja les rutes
canvien una mica per la calor i alguns no podran assistir per temes laborals.
El menú ha estat
composat d’entrants de croquetes casolanes amb revoles de calamar de potera,
plat principal pizza de galtots i de postres Coulant i pastís de formatge amb crema
de figa, tot un plaer pels sentits. Hem finalitzat amb cafès, herbes mesclades
Vidal i Gin Tonys.
En resum ruta de
9 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 320 metres, realitzada
en 2 hores i 45 minuts comptant aturades.
Assistents: Marga,
Artur i Tomàs.
Mètode MIDE:
1232. La consideram FÀCIL +4
SA CRANCA POSANT UNA FITA EN EL DESVIAMENT |
EN VOLATTI DE PUJADA |
BADIA DE PALMA |
LLUCMAJOR |
MASSÍS DE RANDA |
EL GRUP AL PUIG DE GALDENT |
SA POTADA DES GEGANT |
PUIG DE GALDENT |
PUIG DE SES BRUIXES |
PUIG D'EN CLARET |
EL GRUP AL PUIG DE SES BRUIXES |
ES GENERAL |
SA CRANCA DESAFIANT LA GRAVETAT |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada