diumenge, 2 de maig del 2021

TRILOGIA DELS MILS (EPISODI 2)

 


Avui hem duit a terme el segon episodi de la Trilogia dels Mils, a on intentam aconseguir coronar 44 mils en una preliminar i tres etapes.

Hem deixat els vehicles a Orient i hem entrat per la finca de Comassema, vull agrair  a la propietat que ens han donat permís per entrar a la finca i recórrer una bona part d’ella, aquest és un bon exemple d’enteniment entre propietaris de muntanya i caminadors.

Una vegada hem entrat a Comassema hem anat cap el Coll del Bosc i ens hem situat a la base sud de Sa Rateta, el nostre primer objectiu del dia, de la lleugera pluja hem anat passant a unes forces èpiques, infernals, dantesques, una pluja torrencial amb vents de més de 69 quilometres hora i calabruixada ens impedien progressar amb normalitat.

Hem anat assolint els tres cims de mes de mil de Sa Raeteta, primer el Est, Nord i Sud, el vent ens tomava, i el cos començava a estar completament remullat, ja que l’aigua ens entrava per tots els costats.  El Grup ha continuat amb la dignitat qu el caracteritza per baixar al Coll dels Gats, que separa Sa rateta de Na Franquesa, una petita treva ens ha donat esperança, hem passat per Na Franquesa i baixat al Coll dels Cards per seguir a l’Ofre, hem aturat per fer la segona manutenció del dia i ens hem congelat, ja que anàvem xops.

Na Dolors i na Maria del Mar abans de coronar l’Ofre ja han expressat la seva incomoditat, pel fred i la humitat, hem parlat que en el Coll de Sa Poma decidiríem que es podia fer, al no veure’s en coratge de seguir han pres la decisió de baixar pels Barracons cap a Comassema i poder tornar al cotxo.

La resta del grup, hem continuat cap el següent objectiu del dia, el Puig del Coll des Jou, però ara que ha aturat la pluja, una espessa boira ens ha envoltat, hem passat tres vegades pel Pas de na Maria i ens hem adonat que estàvem atrapats, com aquells dos anglesos que volien escapar de una casa de tortura i quan conduïen sempre tornaven a ella de forma inexorable.

Hem hagut de treballar fort i traçar el rumb adequat enmig de una boira que no ens permetia beure absolutament res, quasi ni a nosaltres mateixos. Hem perdut bastant de temps, però a la fi hem arribat a la base del puig i l’hem pogut coronar.

Alguns elements dels grup, molt esgotats, han apuntat la intenció de baixar a Orient pel Coll des Jou, però finalment hem decidit fer pinya per acabar el que ens havíem proposat, per tant hem seguit cap el puig de Sa Penya de s’Anyell.

Ha estat en aquests moment quan hem començat a veure com la boira anava escampant. Ara ja només ens restava anar recorrent la Serra d’Alfàbia i coronar els seus cims de mes de mil. Quan hem arribat a Alfàbia Central, el que te el vèrtex geodèsic, el sol ja havia fet acte de presència, hem aprofitat per fer la darrere menjada del dia en aquest punt.

Ara ja amb una bona traça i sense cap entrebanc hem pogut arribar al Puig de s’Aritjar o Alfàbia Oest, just al costat de les antenes de televisió i telefonia. Des d’aquest Puig i havent assolit 10 cims de més de mil, hem baixat al camí i hem anat a cercar el pas des Mart, el Gerent del Verderol-Extre, l’ha trobat tot d’una i hem passat per ell, encara que curiosament espot passar pel qualsevol costat del pas.

Ara ja només ens restava baixar pel camí de ferradura cap el Vall d’Orient, el dematí havíem deixat vehicles en aquest costat d’Alfàbia per no tenir que fer el tram de carretera.

En definitiva, ruta circular, assolint 10 cims de més de mil, amb una distància de 27 quilometres, un desnivell positiu de 1400 metres, amb un temps de 11 hores i mitja comptant aturades.

Assistents: Maria del mar, Dolors, Joan, Pedro, Manolo, Sebàstia i Tomàs.

Mètode MIDE: 3434. La consideram DÍFICIL +2


ENTRANT A COMASSEMA


COMASSEMA

SAFAREIG DE CONSIDERABLES DIMENSIONS


AVENC DE SA RATETA

CASA DE NEU DE SA RATETA

SA RATAETA EST (PRIMER MIL)

SA RATETA NORD (SEGON MIL)

SA RATETA SUD (TERCER MIL)


COLL DELS GATS

RETROSPECTIVA DE SA RATETA

NA FRANQUESA (QUART MIL)



COLL DELS CARDS

L'OFRE (CINQUÈ MIL)


PUIG DES COLL DES JOU (SISÈ MIL)

PAS DEL PUIG DEL COLL DES JOU

COLL DES JOU



VALL D'ORIENT

PENYA DE S'ANYELL  (SETÈ MIL)




SÒLLER


ALFÀBIA EST (VUITÈ MIL)


PORT DE SÒLLER

VERTÈX GEODÈSIC

PUIG D'ALFÀBIA (NOVÈ MIL)




MASSÍS DEL PUIG MAJOR


PUIG DE S'ARITJAR (DESÈ MIL)


PAS DES MART



ZONA D'EXCLUSIÓ

FINAL FELIÇ A ALARÓ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada