dimarts, 4 de maig del 2021

TORRENT DE PAREIS (ANADA I TORNADA)

 


Com no podia ser d’altra manera el dilluns hem sortit amb el Grup Caminant els Dilluns, per a dur a terme una de les grans clàssiques, encara que hem doblat el recorregut ja que ha estat de pujada i baixada, amb visita al Torrent de Sa Fosca inclosa.

Hem deixat els vehicles a Sa Calobra, per sort només havíem baixat amb dos, ja han posat en marxa la tarifa més cara per aparcar del món, 3€ la hora amb un màxim de 15 €, o sigui que per fer una ruta des de Sa Calobra s’ha de pagar la friolera de 15 € només per deixar el vehicle enmig del carrer, no faré més comentaris.

Hem passat pels dos túnels de Sa Calobra, que donen accés a s’Olla i hem començat a remuntar el torrent, Es General, també conegut com el Abuelo Cebolleta, ha anat donant algunes explicacions històriques i dels passos que hi ha per la contrada, aquest homo no atura de xerrar!!

La primera part, plana fins el Gorg Pudent, ha anat bastant bé, no semblava que el torrent pogués tenir impediments de pas per l’aigua, però en el primer dels passos, abans del pas dels Grassos Estrenyeu-vos, hi havia més de un metre d’aigua, ens hem posat les sabates de torrent per passar, encara que pel lateral fent equilibris i aferrant-se a la roca banyada et podies estalviar el bany.

Hem anat passant i al poc ha vengut el pas dels Grassos, hi ha una cinta per aferrar-se, però molt alerta, no és de fiar, he posat la corda que duia per que passés tot el grup amb seguretat, ja que el gorg també duia quasi un metre d’aigua, quan era a dalt ajudant he sentit “xaffffff”, no era altre que Es Volat, que “voluntàriament” s’ha fotut de ple dins l’aigua, com un infant petit ha començat a pegar bots i brutejar dins el gorg amb molta alegria i satisfacció.

U Torero, que passeja una mica de lesió al genoll esquerra s’ha estimat més no seguir, i a tornat enrere per anar a pujar la Torres des Bosc, a final de dia ens tornaríem reunir amb ell.

Na Marga, sa Presidenta més coneguda com Sa Cranca de Porto Petro ha estat la darrere en passar i hem pogut continuar dins el torrent, ara ja quasi tot el temps sense problemes de gorgs.

Hem aturat al lloc a on es pot passar pel lateral o per dins un forat, per passar pel forat es necessita una corda de devers 8 metres, i ens duit una agradable sorpresa, ha sortit en “Faderiko”, sa mascota del torrent, un guapíssim i simpàtic mart, que s’ha donat un festí amb plàtans i nous, ha estat una bona estona amb nosaltres.

De pujada hem passat pel lateral, a la baixada ho faríem pel forat fent el descens amb la corda. Hem seguit per finalment fer tres passets més que hi ha, un disposa de una corda fixa, l’altre disposa de una corda que serveix d’ansa i el tercer es fa sense ajudes.

Al poc ja intuïm que estam arribar a s’Entreforc, lloc a on hem fet una aturada per menjar una mica, però abans hem anat a treure el cap a Sa Fosca, recorrent un tram a dins que no tenia gens d’aigua, en arribar la zona amb verdet, ja no hem seguit més.

Després de l’avituallament ens restava la tornada, que com he explicat abans l’hem fet amb algunes variants dins el torrent, com per exemple el pas des forat o alguns passets que ho permeten.

A la baixada hi ha hagut dos banys més de forma voluntària, el primer precisament al pas dels Grassos, Sa Genata quan ja havia fet lo complicat ha anat llenegant irremissiblement cap a l’aigua, això si de una forma molt elegant.

Una vegada passat aquest pas, ja en quedava només un, que en sec no te problema, però avui amb més de un metre d’aigua, una petita errada passat pel lateral podia acabar amb bany, Sa Geneta i Sa Cranca, ben aferrades han passat per la zona eixuta, i en Jordi Rata-tui, ha volgut passar per l’aigua, però en un moment determinat, no ha posat el peu ordenadament i s’ha enfonsat fins el coll, salvant “in extremis” la motxilla, en un gran exercici  de grans reflexos. Com que ja anava humit, ha aprofitat per donar-se una dutxa a sa Font des Degotís, que avui duia un bon cabal.

Hem arribat a la platja, a on en Jordi i n’Artur han acabat de banyar-se, ara si en aigua salada. Al poc ens hem reunit amb U Torero, que ens esperava amb la gelera plena de cerveses ben fresques, fent el final feliç de un gran dia de muntanya i germanor.

En resum, ruta de uns 14 quilometres d’anada i tornada, desnivell positiu de uns 250 metres, realitzada en 8 hores i mitja, comptant aturades.

Assistents: Marga, Cati, Thiago, Artur, Xisca, Miquel Àngel, Jordi i Tomàs.

Mètode MIDE: 4354. La consideram DIFÍCIL +4



FORATS GROSSOS

GORG PUDENT







FONT DES DEGOTÍS


SA CRANCA DE PORTO PETRO




SA GENETA AL PAS DELS GRASSOS



COVA DE SA CAMPANA


EN "FADERIKO"












SA KABRA MEKANIKA

COVA DES SOLDAT PELUT




ES BOC DES TORRENT








S'ENTREFORC




ENTRANT A SA FOSCA


ES GENERAL DINS SA FOSCA














GRUP CAMINANT ELS DILLUNS


PAS AMB CORDA FIXE




EN RATA-TUI A SA TRONA







EN TIHAGO"BRASIL TROPICAL" TOT POTÈNCIA


BAIXANT PEL FORAT








SA GENETA ABANS DEL BANY




SA CRANCA ABSOLUTAMENT AFERRADA A LA ROCA

EN JORDI DINS LA PISCINA

DIFERENTS FORMES DE PASSAR












SA CAROTA





IMATGES CEDIDES






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada