dimecres, 19 d’agost del 2020

REFUGIO IBONES DE BACHIMAÑA


La ruta d’avui comença a Baños de Panticosa, zona de balnearis a 8 quilometres de Panticosa, per a començar a caminar ens hem de dirigir al Refugi de la Casa de Piedra, la ruta comença just a darrera del refugi i està senyalitzada.

Mai havia vist tanta gent en una ruta de muntanya, el poble s’ha llançat en massa a la muntanya i les rutes no complicades són una processó, a més a més aquesta ruta coincideix fins el refugi amb algunes de les ascensions més conegudes de la zona de Panticosa.

La orientació no té cap problema, s’ha de seguir ses marques del GR  i algunes senyalitzacions de les típiques del Pirineu Aragonès, la primera part és en pujada, després hi ha una zona més plana, a on molta gent aprofita per estar devora el riu, ja que hi ha gorgs que permeten el bany.

La part final per accedir al refugi i als ibones presenta un fort desnivell. En arribar a dalt es veu un primer ibón, i per accedir al refugi s’ha de  pujar a un turonet, jo he anat fins al Ibón Gran de Bachimaña que està tancant amb una gran presa, per després retrocedir i anar al refugi, després ja he tornar al mateix camí de pujada i he baixat per avall a on he trobat a prop de la pujada més forta a na magdalena que anava al seu ritme i en baixat fins a Baños pel mateix camí de pujada.

Per tant, hem fet una ruta d’anada i tornada de uns 10 quilometres, amb un desnivell acumulat de 600 metres, realitzada en 4 hores.

Assistents: Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 2233. Per tant la consideram MITJANA +2


REFUGI CASA DE PIEDRA

BAÑOS DE PANTICOSA



CASCADES ARREU


DARRER TRAM  DE PUJADA 



SENYALITZACIONS TÍPIQUES

IBÓN DE BAIX DE BACHIMAÑA

GRAN IBÓN DE BACHIMAÑA



PRESA ENTRE ELS DOS IBONS




REFUGI DE LS IBONES DE BACHIMAÑA











BAIXADA A BAÑOS DE PANTICOSA


ES GENERAL

SA MADONA DEL PSIQUIÀTRIK




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada