dilluns, 18 de gener del 2021

BARRANC DE BINIARAIX-L'OFRE-PAS DE NA MARTORELLA

 


Avui hem pogut sortir amb salut i alegria amb un grupet que aviat farà un any i que es va consolidant, a més a mes hem pogut contar amb la presència de una nova membre na Petrina, i que com es costum se la batiada amb un malnom, que per consens ha estat “Sa Monea de Porto Petro”.

Hem deixat els vehicles a l’aparcament gratuït de Fornalutx, a primera hora hi havia places lliures, hem sortit cap a Biniaraix per fer una ruta ben clàssica, a més a més pensàvem que hi havia més aigua en el torrent, a la part baixa poca, però a dalt si que n’hem trobada.

La pujada al barranc no te cap problema, seguir el camí i anar deixant alguns creuaments que hi ha que poden ser caminois per anar a casetes o alternatives com el camí vell.

Hem arribat al Coll de l’Ofre i per consens hem decidit pujar a l’Ofre, pel coll de sa Poma i baixar-lo pel collet que hi ha entre l’Ofre i na Franquesa. Hem aprofitat per dinar un metres per davall del cim per no estar a prop de la gent, encara que en el moment d’estar per allà poca gent hi havia.

Avui hem tengut un bon menú, a base d’espinagada coenta de Sa Pobla i mandarines de Randa, després de la manutenció, hem baixat cap el collet mencionat i finalment hem tornat al coll de l’Ofre, però  enlloc de baixar pel barranc, ens hem dirigit cap a la Coma de Son Torrella.

El silenci per estones ha estat captivador amb la presència de un bon grapat d’ovelles i cabres, fins que hem arribat al portell, també conegut coma pas de Na Martorella. En veure la inclinació de la baixada hi ha hagut moments de temor per part de na Maria Antònia, però hem parlat que realment només era una impressió, ja que en tot moment hi ha un excel·lent camí que va baixant sense cap altre problema,  a na Petrina li sortia al mòbil que en 10 minuts arribaríem a Fornalutx, suposam que es referia amb una Ala Delta, ja que hem estat quasi dues hores.

Hem anat baixant, tristament el camí te alguns trams que necessiten ma de marger urgent, si no es posa remei la degradació cada vegada serà més pronunciada. De dins un olivar ens ha sortit un famós cuiner mallorquí, que per temes de privacitat i drets d’imatge no podem anomenar, ens ha saludat i ha seguit el seu camí.

Finalment i ja quasi en fosca, hem arribat a l’aparcament, poca gent pel poble, ses campanes sonaven.

En resum, ruta circular de 19 quilometres, amb un desnivell acumulat de 1000 metres, realitzada en 7 hores i 50 minuts, comptant aturades.

Assistents: Maria Antònia, Petrina, Marga i Tomàs.

Mètode MIDE: 2334. Per tant la consideram MITJANA +4

PASSANT EL PRIMER PONT DEL BARRANC

AIGUES TRANSPARENTS


SA CRANCA DE PORTO PETRO EN PLENA ACCIÓ





SA PASTORA DE SENCELLES 










CREENCIA I MUNTANYA


BAIXADA A CÚBER



TELESCOPI AL COLL DE SA POMA

HAN PICAT LES MARQUES BLAVES QUE HI HAVIA 


SA PASTORA DE SENCELLES A UN METRE DEL BUIT

SA MONEA DE PORTO PETRO





FOTO DE PORTADA DE REVISTA


PORTELL DE SA COSTA








DARRERS RAIGS DE SOL AL PENYAL DEL MIGDIA



FOTOS CEDIDES PER NA MARGA I NA MARIA ANTÒNIA







CONTRALLUM

ES GENERAL DONANT GUERRA






PAS DE NA MARTORELLA

COLORS

ES GENERAL EN PRIMERA LINIA








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada