dissabte, 9 de gener del 2021

DE CALA MARÇAL A CALA FERRERA

 


Avui tenia ganes de sortir i no mullar-me, per tant ahir vaig cercar una zona a on els pronòstics meteorològics no fossin de pluges. I han encertat de ple, no m’ha caigut ni una gota en tot el recorregut.

He deixat el vehicle en el darrer carrer asfaltat de la urbanització de Cala Marçal, per tot d’una passar al costat de la mar i anar fent tot el recorregut fins el final just al costat de la mar, per tant avui cap problema en la orientació al manco a l’anada.

He anat passant les diferents cales que hi ha en el recorregut, primer cala Brafi, després cala Estreta, Cala Sa Nau, la recordava ja que de petit hi anava amb els meus pares, com també he recordat una cova que hi ha passada la cala, i que alguns animalets la utilitzen com escusat pels paperets que hi he trobat a dins.

Finalment he arribat a cala Mitjana, únic lloc urbanitzat de forma privada, amb un casot enorme i una ocupació de la zona marítima per part privada, indagant una mica he sabut que tot plegat ve de l’època franquista, fins i tot sembla que no deixaven ni entrar a la cala en temps de la dictadura.

He passat el més a prop possible de la línia marítima, ja que no vull tenir problemes amb els propietaris o guardes, he sortit per una segona caleta dins l’entramat de cala Mitjana, que es diu cala Fe i finalment he passat per la tercera, a on hi havia un pescador.

Continuant per la costa he arribat al punt de retorn, l’ urbanització de cala Ferrera, he passat per davant uns xalets que estan pràcticament damunt la mar i he entrat pel primer carrer a ma dreta.

Aquí m’he liat una mica, ja que volia tornar per l’interior, però no massa lluny de la costa, he tengut que passar per alguns horts i sempre em trobava amb les tanques metàl·liques que envolten la finca descrita abans. A la fi he pogut agafar un camí asfaltat que indicava Cala Mitjana i Cala Sa Nau, he agafat el primer i de nou pels horts he arribat fins Cala Sa Nau.

He aprofitat per menjar una mica a un banc que hi ha a la cala i després he trobat un sender que de forma directa em duia fins a cala Estreta, l’hi he donat tota la volta i el mateix camí una mica difuminat m’ha duit fins cala Brafi, es passa per un portellet i s’agafa un camí que arriba a la urbanització de cala Marçal a on tenia el cotxo.

En definitiva, ruta quasi circular de 14 quilometres de distància, pràcticament sense desnivell, realitzada en 5 hores i 45 minuts.

Assistent: Tomàs.

Mètode MIDE: 2233. Per tant la consideram MITJANA +2

FARALLÓ D'EN FRED



CALA BRAFI


CALA BRAFI






CALA ESTRETA 1

CALA ESTRETA 2



LA MAR RABIOSA









CALA SA NAU 1


CALA SA NAU 2

COVA DE CALA SA NAU









FORAT D'EN MENGO





FORAT A NIVELL 



ARRIBANT A CALA MITJANA



CALA MITJANA

CALA FE DINS CALA MITJANA






ARRUBANT A LA ZONA URBANITZADA DE CALA FERRERA


ES GENERAL I EL MAR



ES GENERAL A CALA BRAFI

PORTELLET DE CALA BRAFI



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada