dimarts, 26 de gener del 2021

FORAT DEL PUIG DE SES MOLES (ULL DE DEU)

 


Hem deixat els vehicles  a l’entrada de Mortitx, lloc d’inici de moltes rutes espectaculars. Hem partit pel camí que duu fins a Ses Basses de Mortitx, comentar que aquest camí en el seu tram final no és accessible entre l1 de febrer i el 30 de juny per la nidificació del voltor.

Hem pujat fins el Coll del vent i hem baixat una mica, per a la primera corva a ma esquerra sortir del camí i seguir les fites que en pujada i a vegades sense camí definit ens duen fins la part nord del puig de ses Moles, a on hi ha el famós Forat del Puig de ses Moles, conegut popularment com s’Ull de Deu.

La pujada engana una mica, ja que no es veu el Forat fins que pràcticament s’hi està arribant, nosaltres abans d’anar al Forat hem pujat al cim, segurament al punt més alt del dia, a on hi ha una gran fita cimera, després hem baixat per una zona una mica incòmode per anar al Forat.

Hem estat una bona estona fent fotos i mirant les magnífiques vistes que ofereix aquest lloc, en acabar la sessió fotogràfica, segurament algunes fotos arribaran al Pronto, al Vogue o al Men, ja que tenim unes grans fotògrafes i millors models, ens hem dirigit a la petita cova al costat del Forat per menjar una mica.

Avui na Marga , sa Cranca de Porto Petro, ens ha subministrat de panades i napolitanes del fabulós forn de Lluc, a on havia pernoctat el vespre anterior, per cert ens ha contat que ha sentit renou de cadenes pels passadissos de l’hostatgeria, diuen que és l’esperit de un antic escolanet que va desaparèixer fa uns anys fent el camí  dels Misteris.

Avui hem gaudit de un magnífics postres, na Inés sa  Ropit ens ha convidat a un assortiment de bombons del LIDL, i na Maria Antònia Sa Pastora ens ha duit llet de cabra de dues cabretes enanes que pasturen per les seves possessions, finalment te calentet proporcionat per n’Alexa sa Cavallista. Es General no ha duit res i s’ha menjat tot el que han ofert els altres.

Sense més preàmbuls, hem començat a davallar, però abans hem pujat a la punta més occidental del Puig de ses Moles, la que el mapa marca com a Puig i que està just damunt el Coll Ciuró.

Hem baixat al coll Ciuró, per un passet que hi a la part nord i que en pocs minuts ens ha duit fins a baix, ara ens restava el camí fàcil de Femenia, fins que uns metres després de sa Font den Quelota l’hem deixat per baixar per un sender molt perdut i mal de seguir fins s’Ordial, d’aquest punt fins Mortitx, una passejada gaudint de les vistes de ses vinyes.

En resum, ruta de 14 quilometres, amb un desnivell acumulat de 500 metres, realitzada en 7 hores i mitja comptant aturades.

Assistents: Alexandra, Inès, Marga, Maria Antònia i Tomàs.

Mètode MIDE: 3343. Per tant la consideram DÍFICIL +1

PUIG DE SES MOLES DES DE MORTITX



EL PERRO PULGOSO

CAMPET RODÓ



BALMA A LA PUJADA




ES TOMIR ENNIGULAT

PUTXET RODÓ

AL PUNT MÉS ALT DEL PUIG DE SES MOLES 

AL FONS PUIG GROS DE TERNELLES


SA PASTORA EN PLENA ACCIÓ


LLOCS ESCARPATS

FORAT DEL PUIG DE SES MOLES

SA CRANCA CONTROLANT L'ESPAI


EL FORAT, GROS I HERMÓS






A L'ESQUERRA EL MUSCLO DE SES CORDES



COVA AL COSTAT DEL FORAT

"GRETA Y LOS GARBO"

PUIG CARAGOLER DE FEMENIA

COLL CIURÓ



ES GENERAL AL PUIG DE SES MOLES OEST

NA ROPIT AMB EL FOREDET DEL PUIG DE SES MOLES

PASSET PER BAIXAR AL COLL





PUIG DE SES MOLES DES DEL COLL CIURÓ

NA ROPIT I SA CAVALLISTA EN EL SEU AMBIENT, ROCA I CÀRRITX

RETROSPÈCTIVA DE L'ESPAI ASSOLIT



S'ORDIAL

FOTOS CEDIDES PER LES COMPANYES




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada