dilluns, 20 de desembre del 2021

PUIG DE SA CREU

 


Continuant amb les rutes nadalenques, avui dilluns hem anat a celebrar les festes fent una matinal i després un dinar de germanor a l’àrea recreativa dels Fornassos de Caimari amb el Grup “Caminant els dilluns”.

Hem deixat els vehicles amb tots els estris i menjar del dinar a l’aparcament habilitat al costat de l’àrea recreativa i després hem sortit pel camí abalisat que surt al final de la zona.

Avui la ruta ha estat curta, ja que volíem acabar prest i fer foc i torrar, però la pujada és amb forta pendent des de les primeres passes. Al cap de una estona de caminar trobam un creuament, que va cap a la Coma d’en Mairata i cap al Mirador de l’ermita, hem seguit cap el mirador.

Trobam una nova senyalització que ens fa sortir uns metres del sender per anar a veure sa Bassa, un abeurador pels animalons. Seguim pel camí i arribam al Mirador de s’Ermita, curiós el nom, ja que no hi ha cap ermita, des d’on gaudim de unes bones vistes del Pla de Mallorca, fins la costa.

A partir d’aquí el camí es torna sender, no tan fàcil de seguir, fins que arribam a una grimpada que ens pua fins una paret seca, partió de municipis, i a on trobam un cilindre al de paret seca que marca el Puig de Sa Creu.

Hem pujat tots damunt el cilindre, hi ha una creu de fusta i un abeurador de coloms a on hi ha un petit pessebre a dins.

Hem fet sa gamba una estona per la zona, per després davallar pel mateix camí fins l’àrea recreativa, a ressaltar que avui U Torero ha vengut mig gat de una festa d’ahir vespre, es veu que quan va acabar la festa es va retirar amb sa petita de Can Galindons i avui vespre han fet matx. Per altra banda Sa Geneta, des de que fa dos mesos li posaren la tercera dosi la l’anti Covid, no és la mateixa, el braç encara li fa mal i ha perdut aquella potència a que ens tenia acostumats.

Una mica abans d’arribar a l’àrea, hem recollit unes branquetes de un pi caigut, fent un bé a la natura, ja que el pi obstaculitza el camí, per a començar el foc i fer la torrada. Hem de tenir en compte que entre els integrants del Grup, presumim de dos dels millors cuiners de Mallorca, reconeguts amb molts de premis i que fan uns plats de primera.

En Jordi,  ha duit un plat de formatge calent, amb galetes Rosselló, en Miquel Àngel, ha aportat la carn i la torrada a foc lent, na Cati ha fet un Quixé de verdures, Marga ha fet torró de Crema amb pinyons i assortits nadalencs i el que subscriu Vi sense sulfitos, de una reconeguda bodega navarresa i herbes casolanes de Ull de Canals.

Na Marga, coma Presidenta del Grup, ha pronunciat unes paraules que ens han emocionat molt i el que subscriu ha cantat “Dos Cruces”, ja que havíem pujat el Puig de sa Creu. En acabar de dinar ens hem engronsat a les engronsadores habilitades, fent equilibris diversos i hem parlat de tot, pot ser a més d’un i una li hauran siulat les orelles, avui no s'ha salvat ni el tato !!

En definitiva, ruta de 5 quilometres d’anada i tornada amb un desnivell positiu de 400 metres, realitzada en 2 hores i 30 minuts, fent algunes aturadetes.

Assistents: Marga, Cati, Jordi, Miquel Àngel i Tomàs.

Mètode MIDE: 2222. La consideram FÀCIL +4

PUJANT EN UN DIA ESPLÈNDID

SA BASSA

FORMES D'ANIMALS EN PEDRA

UNA BONA VISTA DEL PLA

SA CRANCA TREU UNA MA PEL TRONC

GRIMPADA PER ACCEDIR AL PUIG


PARET DE PARTIÓ DE MUNICIPIS

CREU DE FUSTA DEL PUIG

BONES VISTES DEL PLA DE MALLORCA

PESSEBRE

PUIG DE N'ESCUDER I PUIG DELS ABELLONS

GRUP "CAMINANT ELS DILLUNS" AL PUIG DE SA CREU

SA GENETA I ES LLENGARDAIX

BELLESES NATURALS

EL TORREÓ A CONTRALLUM


UNA BONA TIMBA DES DEL PUIG

EL GRUP AL MIRADOR DE S'ERMITA

ARREPLEGANT LLENYA 

ES GENERAL NOEL

SES TORRADORES

DINAR OFICIAL DEL GRUP

FINAL FELIÇ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada