dimarts, 8 de març del 2022

PUIG DES VOLTOR

 


Continuant amb la recuperació dels genolls, avui he sortit amb el Grup Illencs Trekking, per fer una ruta des d’Establiments al Puig des Voltor.

Hem deixat els vehicles just davant el restaurant Es Muntant, per anar a agafar el camí que ve des del parc Bit cap a Esporles, el conegut camí de Sàrria a Son Malferit.

Hem passat par ambdues finques, primer per Sàrria, que deixam a ma dreta, arribam a Son Malferit, també la deixam a ma dreta, al poc de passar per ses cases sortim per un camí a la dreta, que al poc desapareix i passa a ser un no camí.

Però avui teniem al Pastor que ens ha guiat de forma contundent i sense fissures cap al cim des Voltor, en Pako, més conegut en el món de la muntanya com Foracorda o Natural Born Pikator, no ho veia clar, ja que no hi havia camí, ni fites i anàvem sense traça, però sempre per amunt.

Hem arribat a un aljub, amb dues entrades d’aigua i una porteta, una construcció de primer ordre de un temps passat que ja no tornarà, aquest aljub ens ha donat la referència per fer un gir cap a la dreta, sud en ordre de la marxa i arribar poc després al Puig des Voltor.

A pesar de no ser un Puig molt alt, si que te unes vistes estupendes, ja que no té cap barrera natural qu les hi tapi, podem veure Sa Fita del Ram, Maristel·la, Cor de Jesús, Esporles, Tramuntana i la badia i ciutat de Palma.

Hem aprofitat l’arribada  al cim, per a berenar una mica, en un dia primaveral, per després reprende la marxa, com que veniem des de la part oest, hem anat cap a la part est per baixar pel Comellar d’en Bosch, que fou parent meu, deien que era una mica putero i viciós, però clar, en totes les famílies, per bonesi honestes  que siguin sempre hi ha qualque cràpula, qualque  taca negra.

Hem arribat a un gran pou de calç, dels més grans que hem vist a Mallorca i el Pastor s’ha adonat que ens havíem desviat una mica de la traça, per tant hem, rectificat anant cap a la dreta des del Comellar del meu parent.

Finalment hem sortit en un lloc a on hi havia una barraca, plena de fems , uralites, filferros, etc, en definitiva una gran porqueria, com es pot veure a la imatge, tenen molta feina els policies mediambientals amb totes aquestes zones deixades de la ma de Deu, plenes de porqueria contaminant, menys perseguir excursionistes i més perseguir delictes impunes en la natura, que la perjudiquen i a la vegada fa fàstic.

Al poc, hem sortit al mateix camí pel que havíem anat, ja a prop de la finca de Sàrria i hem arribat al Muntant, a on hem fet el final feliç, ens ha acompanyat el Raül, més conegut a la muntanya com El Profe. Hem dinat del menú de la casa, excel·lent, molt bon servei, pel mòdic preu de 13,50€, amb rebentat d’amazones a 2,30 €, botella damunt taula. Hi ha hagut alguna escena amorosa, però això resta en la intimitat de la reunió, qui no ha vengut, no hi ha estat i ja ho va dir en Rosendo: “ No sé si estoy en lo cierto, pero lo cierto es que estoy aquí”

En resum, ruta semi circular de 12 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 500 metres, realitzada en 5 hores i 10 minuts.

Assistents: Eva, Yenny, Miguel, Pako i Tomàs.

Mètode MIDE: 2333. La consideram MODERADA +3

SÀRRIA


GANADO SUELTO

PUIG DES VOLTOR DES DEL CAMÍ DE SÀRRIA A SON MALFERIT



SON MALFERIT


ALJUB

NA QUARENTENA

PASSET DE PUJADA AL CIM



ARRIBANT AL PUIG DES VOLTOR


VISTES A TRAMUNTANA


MARISTEL·LA I COR DE JESÚS

SA FITA DEL RAM

ESPORLES

GRUP ILLENCS TREKKING AL CIM


PASTOR, GUERRERA, FORACORDA I QUARENTEMA

APETECE UN VERMOUTH???

GUERRERA ESPECIAL ONE


RICS I FAMOSES A LA SITJA

COMELLAR D'EN BOSCH

GRAN POU DE CALÇ

PETIT AVENC


POLICIA  DEL MEDI AMBIENT, TENIU FEINA


FOTOS CEDIDES PELS COMPANYS 


FITA CIMERA

FINAL FELIÇ AL MUNTANT

EL GENERAL, RIGOR I DISCIPLINA

BELLESA HUMANA





AMAZONES FOR EVER


1 comentari:

  1. Que guapos salimos no?????

    Hoy ha sido un gran día. Gracias por tu blog... Y tu compañia

    ResponElimina