diumenge, 20 de març del 2022

SA MOLA DES FANGAR

 



Avui he estat convidat per na Marga de Porto Petro, més coneguda en el món de la muntanya, com Sa Cranca ha participar en una ruta per la zona del Fangar, que per a mi era absolutament inèdita.

Hem deixat els vehicles al costat de l’antiga escola rural Puig d’Alanar, en una sortida de la carretera Ma-4014. Hem anat al costat del torrent des Fangar, ja dins la finca homònima. En ton moment teniem el nostre principal objectiu del dia  a la nostra dreta, Sa Mola des Fangar, però hem anat a entrar-li per la zona nord, per tant hem anat donant tota la volta a la finca, pels camins habilitats, ja que al ser una fina privada només hi ha pas pels citats camins.

Al poc de sortir ens hem desviat un moment a ma dreta per anar a visitar un antic aljub, després hem tornat al mateix camí.

Sense perdre de vista Sa Mola, hem seguit unes fletxes grogues, fins que hem arribat en un punt a on giram 90º, al costat de unes tanques de fusta de les utilitzades per controlar els cavalls, a la nostra dreta en l’ordre del camí, hem passat per un camí asfaltat, passant dues barreres i al poc hem aturat dins el pinar per a berenar una mica.

Ja estàvem situats a la part nord de Sa Mola, aquí hem de sortir del camí ample per la dreta,  per anar a cercar la carena, hem passat per un portell, més o manco se intueix un camí, però molt difuminat, de totes formes el que he comentat, s'ha d'anar a cercar la carena, per després caminar cap a sud.

Passam per diferents puigs que conformen aquesta modesta serra, en primer lloc Sa Mola Nova, seguit del Puig de Sa Bandera, Puig de Sa Mola i Es Picot, ja només ens resta anar al darrer punt i el més alt del dia, però hem de donar-li sa volta direcció oest, passam pel coll del vent i després anam a cercar  un pas que passa per davall de ses parets, aquí si que trobam alguna fita en el pas, que s’ha de guanyar en una lleugera trepada, després li anam donant sa volta per davall ses parets, fins que agafam la plana de sa Mola i ens dirigim al vèrtex geodèsic.

Com que el vent bufava fort, hem decidit baixar una mica, tot cercant el recer, i hem pogut dinar còmodament, fins que han començat a caure algunes gotes i tot el personal s’ha aixecat de forma ràpida per anar a baixar i intentar no banyar-se. Ha estat una falsa alarma, i ha deixat de gotejar.

Com que li havíem donat tota la volta, ara ens trovabem molt a prop del punt de sortida, però a estones es perd la referència del sender i s’ha d’anar una mica amb intuïció, per a finalment sortir al camí des Fangar, pel que havíem caminat a l’anada, hem sortit una mica abans de una barrera amb porta lateral pels caminants i al poc hem arribat als cotxos.

En definitiva, ruta circular de 12,5 quilometres, amb un desnivell positiu de 300 metres, realitzada en 5 hores i mitja comptant aturades.

Assistents: Marga, Cati, Antònia, Tomeu, Miquel 1, Miquel 2, Julià i Tomàs.

Mètode MIDE: 2333. La consideram MODERADA +3


SA MOLA DES FANGAR AL FONS
ALJUB
VELLES SENYALITZACIONS
CAVALLISTES
CAMINS A SES CASES TANCATS
SENYALITZACIONS MÉS MODERNES
PUIG DE SANT SALVADOR
DONANT SA VOLTA A SA MOLA
ES GENERAL EN UN MIRADOR 
BOTANT UNA PARET SECA
BARRACA AL PUIG DE SA MOLA
ES PICOT
SA CRANCA DE PORTO PETRO
A PUNT DE CRIDAR A PROTECCIÓ CIVIL
ARRIBANT A SA MOLA DES FANGAR
NA MARGA ASSOLINT EL PASSET
N'ANTÒNIA EN PLENA ACCIÓ
DONAM SA VOLTA PER ACCEDIR A DALT
RETROAPECTIVA DELS PUIXETS ASSOLITS
EL GRUP A SA MOLA DES FANGAR
NA MARGA AFERRADA  AL VÈRTEX GEODÈSIC
POSSIBLE TALAIOT !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada