dissabte, 18 de juny del 2022

COVA DELS COLOMS



Avui hem fet una ruta estival per excel·lència, encara que jo personalment mai l’havia feta. Hem deixat els vehicles a l’aparcament de s’Estany d’en Mas, preciosa platja que tristament està farcida de construccions com moltes altres.

La sortida l’efectuam per la dreta mirat al mar, per un sender que en pocs metres ens situa just damunt la cala, el recorregut no te cap secret i simplement s’ha d’anar al costar del mar en un camí molt evident i trepitjat.

Ja quan som a la zona per la que caminam, podem veure tot d’una el nostre principal objectiu del dia, la Cova dels Coloms, una gran obertura a nivell de mar. Anam caminant fins que hem de baixar a Cala Falcó, a on trobam ja diversos grups d’estrangers, que són guiats per guies locals o estrangers.

Deixam els trastos a un costat d’aquesta cala i ens preparam per nedar 200 metres fins l’obertura de la cova, encara que sigui l’estiu, millor dur neoprè i s’aconsella casc, per no deixar certes pertinències s’ha de dur un compartiment estanc a on posar-les.

Hem nedat el tram, la mar en perfectes condicions ens ha ajudat a arribar sense cap problema, hem entrat fins el fons de la cova, a on una petita obertura et permet passar a dins, si la mar està bé, ni tan sols s’ha de ficar el cap dins l’aigua.  

Una vegada situats a dins, es segueix una espècie d’itinerari circular, després de passar una primera sala amb arena i un cartell del Govern, hi ha diverses sales amb piscines naturals, avui hem trobat els diversos grups, un era d’asiàtics, sempre riuen els asiàtics i duen a un guia que donava moltes ordres.

Després de completar la volta, novament sortim a la sala primera que ens dóna accés al lloc de sortida, a on trobam com no podria ser d’altra a aquesta Mallorca moderna i cosmopolita, dues embarcacions amb turistes fent un renouer amb música estrident, esper que més prest que tard tota aquesta colla de indesitjables, siguin perseguits i sancionats, si es volen engatar i escoltar Reguetton, que vagin als establiments autoritzats i deixin els llocs naturals en pau. No sé, si la llei permet dur a terme aquestes barbaritats, però si és així, evidentment qualque cosa s’ha de fer, no es pot convertir la costa en un Biergarden !! 

Hem tornat a cala Falcó nedant i ens posat la roba seca, aqí s’ha pogut comprovar que qualque sistema estanc ha fallat i ha deixat mòbil i claus de cotxo ben mullats, el sol ja pegava fort, per decisió popular s’ha decidit continuar la marxa fins a Cala Varques, passant pel Pont de Pedra que hi ha al costat. El que subscriu ha partit cap a s’Estany d’en Mas, aj que tenia un sopar, la resta de l’expedició ha quedat a torrar-se el cosset com unes sargantanes estiuenques.

En definitiva, ruta d’anada i tornada de 9 quilometres, entrada a la cova nedant, desnivell acumulat irrellevant, realitzat amb unes sis hores comptant aturades i visita a la cova.

Assistents; Carmen B, Carmen, Miguel i Tomàs.

Mètode MIDE: 2233. MODERADA +2


SORTIM DE S'ESTANY D'EN MAS


NIUS DAMUNT LES ROQUES
JA VEIM LA COVA DELS COLOMS
ENS APROPAM A LA COVA
CALA FALCÓ
INCIAM EL RECORREGUT PÈR LA COVA




EL GENERAL, RIGOR I DISCIPLINA


CALA FALCÓ
ES PONT


CALA VARQUES
INICI I FINAL DE RUTA

IMATGES CEDISES PELS COMPANYS DE RUTA







 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada