dimarts, 5 de maig del 2020

ERMITA DE LA PAU DE CASTELLITX-TALAIOT DE SON COLL NOU


La ruta que he fet avui surt des del mateix poble d’Algaida, s’ha d’anar cap el cementiri, aquí hi ha dues opcions seguir pel cementiri i agafar el camí de Sa Drecera de la Pau o anar pel camí que passa per la finca de Binicomprat. Jo avui he agafat el camí de Sa Drecera, en la meva opinió molt millor per fer-lo caminant, ja que l’altre està asfaltat.
El camí te diversos creuaments, però unes marques vermelles molt difuminades ajuden a seguir-lo bastant bé, en tot cas la direcció és anar cap la muntanya de Cura, tot el temps bastant present.
Camí preciós passa per pinars i zones de conreu, surt pràcticament al llogaret de Castellitx, a on està situada l’Ermita de la Pau, en la qual els algaidins hi fan la peregrinació del pancaritats per anar a menjar Penades, després de Setmana Santa.
La zona de l’Ermita roman tancada normalment i no es pot visitar, he se3guit més o manco en la mateixa direcció agafant el camí de la Pau de Castellitx, que passa per Ses Cases de Son Coll Vell.
Un cop passades Ses cases trobam el Talaiot de Son Coll Nou, de planta redona i en molt bon estat, encara que sa visita l’he feta de tornada.
En el tram final d’aquest camí hi ha alguns portells que donen accés a diferents finques, fins que s’arriba a un camí asfaltat i segueix pel camí d’es Viver, aquí precisament he donat mitja volta, encara que molt a prop direcció Montuiri pel camí asfaltat hi ha un altra camí que dóna al que passa per Binicomprat, però com no volia fer asfalt, he tornat pel mateix.
He aprofitat per fer una visita cultural al talaiot de Son Coll Nou i seguidament he tornat a passar per Son Coll vell i Castellitx.
Per tant camí d’anada i tornada, amb desnivells suaus, de un poc més de 10 quilometres de distancia, realitzat en tres hores.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 1112. Per tant la consideram FÀCIL +1




PORTELL

CAMÍ DIRECCIÓ RANDA

COMENÇAVA A SORTIR EL SOL


CAMPS DE CONREU

POU

CASTELLITX


ERMITA DE LA PAU


RETOSPECTIVA DE CASTELLITX


CASES DE SON COLL VELL




SERRA DE TRAMUNTANA

LLOC A ON DONAM LA VOLTA

ENTRADA TALAIOT

HE TROBAT UN TROGLODITA DINS EL TALAIOT




ES GENERAL  DINS EL TALAIOT

FAÇANA DE SON COLL VELL


CARAGOL BOVER

CEMENTIRI D'ALGAIDA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada