dijous, 12 d’agost del 2021

PRESA DE VADIELLO-HUEVO DE SAN COSME

 


Després de pernoctar a l'alberg Pirenarium de Sabiñanigo, m'he dirigit cap a Osca, per després agafar una carretera local i anar a la presa de Vadiello, que es troba a la Sierra de Guara, com que avui començava una ona de calor extrem a tota Espanya, no sabia si faria la ruta, però en arribar al lloc de començament he trobat que la temperatura era bona.

He deixat el cotxo al petit aparcament que hi ha habilitat pels cotxos, tot d'una ja he pogut veure la immensitat del lloc, hi ha fins a set aus rapinyaires, entre elles falcons, voltors, aguiles, laguns va al lloc només per poder veure aquestes aus que sobrevolen els Mallos de Vadiello. A més a més és una coneguda zona d'escalada.

La ruta que he fet avui està senyalitzada amb senyals verticals, és un sender que arriba fins el denominat Huevo de San Cosme, una gran roca cilindrica, una bona part de la ruta passa per una finca privada que no posa cap impediment de pas, ni cap barrera, ni cap filferro, ans al contrari hi ha una font habilitada per que els caminadors puguin descansar amb bancs i taules de pedra en una zona ombrívola.

En arribar a una caseta amb quantre arcs, un per costat i dos bancs de pedra a dins, el senyals ens mana sortir del camí ample per ficar-nos en un sender que baixa al pas de una torrentera per després tornar a pujar, la tornada l'he feta pel camí ample. He passat per les barreres de la Finca de San Cosme i després per tres ermites i la font mencionada.

Dir que les ermites estan en total abandonament, dues d'elles amb els sostre ja esbucat, es veu que l'esglèsia moderna es dedica als seus negocis i a acumular riqueses  i s'oblida d'aquestes petites construccions que hi ha arreu de la geografia espanyola, una llàstima com al capital li importa poc la cultura.

Novament he sortit a un camí ample, i molt alerta, ja que al passar per davalll de les grans parets, el cartell indicador que estrà a l'esquerra, està mal situat, i és molt fàcil passar sense adonar-se, cosa que jo he fet, fins que m'he adonat de l'error, finalnent l'he agafat i he arribat primer en pujada i després en una lleugera davallada al Huevo de San Cosme.

Des del Huevo, he tornat enrera pel mateix tram fins el camí ample i he tornat per aquest a la presa, fent una ruta circular fins l0e4smentada caseta de quatre arcs a on he tancat el cercle. Els dos darrers quilometres fins a la resa pel mateix camí que l'anada.

En resum, ruta semi circular de 11 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 400 metres, realitzada en 4 hores i mitja comptant aturades i errada.

Assistent: Tomàs.

Mètode MIDE: 2223. La consideram MITJANA +1

MALLOS DE VADIELLO


PRESA DE VADIELLO







PICO BORÓN

CASETA DE 4 ARCS


PRIMERA ERMITA


FONT


MINA DE LA FONT


SEGONA ERMITA

TERCERA ERMITA



HUEVO DE SAN COSME

HUEVO DE SAN COSME VIST DE LA BASE



ES GENERAL AL HUEVO DE SAN COSME






SENDER DE TORNADA



CABEZO DE GUARA




TERCERA ERMITA DES DES CAMÍ DE TORNADA

ES GENERAL DINS LA CASETA DE 4 ARCS

MALLOS DE VADIELLO I PICO BORÓN



LA MITRA

PICO DE SAN JORGE

EL PURO


AMOLLADOR DE LA PRESA




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada