dijous, 19 d’agost del 2021

PUNTA DE S'ILLOT DE TORO

 


Ruta vespertina per la zona del Toro, hem deixat el vehicle aparcat al final de la urbanització, en la zona més propera a la mar, hem arribat fins una barrera amb prohibicions, com sol esser habitual a infinitat de llocs a Mallorca, però en aquest cas el tema és bastant greu i m’explicaré a continuació.

La zona fou abandonada pels militars fa més de 20 anys, segons he pogut llegir en diversos mitjans, hi ha forats i pous sense tapar, també hi ha xarxa metàl·lica rovellada a tot arreu. Està senyalitzat amb la llegenda “Propietat del Ministerio de Defensa”, collons tu, propietat de tots els espanyols no? Que han pagat amb els seus imposts una gran extensió de terra amb un alt valor ecològic i paisatgístic.

A mem, gent que governa el país, no podríeu adecentar aquesta zona per fer-la accessible als excursionistes, i que la gent en general pugui anar a passejar, treure els filferros i tancar els llocs perillosos, ja que es patrimoni nacional? Si l’exercit ja no la utilitza, per què ha de romandre tancada a n’aquesta situació, tanmateix i basta mirar a Internet hi ha un caramull de gent que hi passa a fer rutes. Que putes passa a Mallorca, m’ho podeu explicar ???

Nosaltres no hem passat per la zona tancada amb filferros, sempre volen complir la llei, hem anat per damunt ses roques fins sa punta de l’illa del Toro, l’anada per la zona de damunt i la tornada pel lateral, arribant a un lloc a on es pot baixar per unes escales de ciment i la gent hi va a prendre el sol i banys.

En resum, ruta circular de 7 quilometres de distància, amb poc desnivell, realitzada en 3 hores i 45 minuts comptant aturades i bany.

Assistents: Alexandra i Tomàs.

Mètode MIDE: 2243. La consideram MITJANA +3

VESSANT OEST DE LA PUNTA

BUNKER MODERNITZAT

VESSANT EST DE LA PUNTA

CALA RAFEUBETX

MORRO D'EN FELIU


ILLES MALGRATS

DAMUNT DE SA PUNTA

ALEXANDRA FENT UNA BAIXADA




DARRER TRAM DE SA PUNTA

SES BALBINES I S'ILLOT DE TORO

ES GENERAL A SA PUNTA

TORNANT PEL LATERAL


PEDRERES DE MARÈS

ES RACÓ DE SA FREGATA

PUJANT PER L'ESCALA HABILITADA

VISTA SUPERIOR DEL RECÓ

DARRER TRAM DE  PUJADA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada