dilluns, 29 de novembre del 2021

DE FORNELLS A BINIMEL·LA

 


Avui tercera ruta d’aquesta estada a Menorca, hem deixat el cotxo a Fornells i un segon cotxo al lloc d’arribada previst, la platja de Binimel·la.

La primera part del camí no l’hem efectuada pel camí de Cavalls, ja que des de Fornells, hem pujat fins la Cova de Lourdes, a on hi ha una capelleta amb una verge i després hem passat per la Torre de Fornells, en perfecte estat de conservació.

Des de la torre, hem seguit la línia de la costa fins les Platges de Fornells, localitat amb molts apartaments i que aquestes estan pràcticament damunt la línea de costa, fet que t'obliga a passar pels jardins o anar per la carretera, al final de la urbanització trobam una escala de fusta que ens ajuda a passar un promontori i arribar a Cala Tirant.

Travessam la cala per damunt de l’arena i al final hem de passar per un pont de fusta, ja que el torrent duu aigua i no ens permet el pas. Ara si que ja hem enllaçat amb el camí de Cavalls i no el deixarem fins el final del recorregut d’avui.

En principi, després de la cala el camí fa una petita desviació de la costa per no passar per uns apartaments, i després va al costat de la mar, fins que arribam a un porxo encimentat, aquí ens allunyam de la costa, i anam cap el poblat talaiòtic de Sa Nitja, que com a mínim fou poblat en tres ocasions diferent durant èpoques passades, essent finalment abandonat el segle VI, i recuperat a partir de l’any 1975, als voltants s’han trobat diversos llocs amb enterraments.

Aprofitam la visita al poblat per a berenar una mica i reprenem la marxa cap a la Platja de Cavalleria, fent un tram per la carretera que va al far, per anar al far s’ha de sortir del camí de Cavalls i fer uns sis quilometres per carretera entre anada i tornada.

En arribar a l’aparcament de la Platja, tornam agafar camins de terra i passam per la magnífica platja, fins el final a on per damunt unes roques passam a l’altra costat, el camí va per dalt de la platja, i el tornam agafar uns metres més endavant.

Fem una pujada i en la davallada arribam a una altra cala, Mica, en acabar passam una paret seca i tornam a pujar novament fins que sortim a un punt alt deL que ja podem veure la Platja de Binimel·la i al fons l’entorn de Cala Pregonda.

Abans d’arribar a Binimel·la passam per algunes caletes amb molt encant. En arribar a la platja, podem anar a l’aparcament per unes passeres de fusta o pel restaurant, que actualment roman tancat.

En definitiva, ruta lineal de 14 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 300 metres, realitzada en 4 hores i 45 minuts.

Assistents: Raül, Miguel, Martí i Tomàs.

Mètode MIDE: 2223. La consideram MITJANA +1

COVA DE LOURDES

PESEBRE: SANT JOSEP, JESUSET I LA VERGE MARIA


LA VERGE DE LOURDES I NA BERNADETTE

FAR DE FORNELLS

TORRE DE FORNELLS

FAR DE CAVALLERIA AL FONS

DEIXAM LA TORRE ENRERA

COSTEJANT FINS CALES DE FORNELLS



ARRIBANT A PLATGES DE FORNELLS



PANELL A ON ENLLAÇAM AMB EL CAMÍ DE CAVALLS

CALA TIRANT


TORRENT


RETROSPECTIVA DE PLATGES DE FORNELLS

DETALL BARANA DE FUSTA



MACAR GRAN


EL PASTOR I EL GENERAL


POBLAT TALAÒTIC DE SON NITJA

PROHIBIT DEFECAR

PLATJA DE CAVALLERIA

EL PASTOR VIGILANT EL RAMAT

CALA ROJA


GRUP ILLENCS TREKKING A CAVALLERIA

PASSANT PER DAMUNT LES ROQUES





CALA MICA




INICIAM LA BAIXADA A BINIMEL·LA




FELIÇOS I CONTENTS

PLATJA DE BINIMEL·LA

EL COMANDANT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada