dimarts, 30 de novembre del 2021

CAP DE CATALUNYA-ALMANGRA-PENYA DE SA COVA DELS MORTS

 


Després de uns dies a Menorca, toca reprendre l’activitat muntanyenca a Mallorca, avui sortint amb dues companyes del Peus de Pork.

Hem deixat el vehicle en una zona habilitada uns metres abans de ses Cases de Cala Murta, per iniciar la ruta baixant a Cala Figuera, des de la cota zero, iniciam la pujada primer en paral·lel a la mar i després seguint algunes fites cap a un collet que hi ha entre el Cap de Catalunya i s’Almangra.

La ruta, avui no és còmode, pedres i càrritx i pràcticament sense camí quasi tota la jornada, encara que es segueixin les fites, a l’anada passam per la part de dalt del Morro, fins que arribam a un tall, el baixam i finalment assolim el darrer tram una mica en baixada, per arribar a la punta del Morro.

Tornam a la fita cimera a on berenam una mica, per desprès tornar al collet, per la part més baixa. Des del collet, intentam anar a cercar la cresta per anar per ella, arribant fins el segon cim del dia, segons Alpina, aquesta zona és s’Almangra, però desconec si el cim agafa aquest topònim. En tots cas, si que podem veure clarament Ses Antenes i a baix Ses Aritges, una cala al final de una impressionant baixada a la mar.

Baixam de s’Almangra i arribam al coll de l’Homo, des del que s’accedeix al Cingle de Bufaranyes, que avui no és el nostre destí, però si que podem veure ses magnífiques carotes de Bufaranyes.

Ara toca una pujada espectacular cap a la Penya de la Cova dels Morts, la cova està situada a la vessant sud de la penya i una mica més a baix hi ha un poblat talaiòtic, la cova sembla fou utilitzada per enterraments.

La penya és molt vertical i de mala petja, amb una mica d’esforç assolim el cim i després tenim una baixada més còmode cap el coll d’En Burgat, a on hi ha situat el famós Forat, trèiem el cap al Forat i al pas de baixada que està a poc més de cent metres, totes dues vies de pujada o baixada si es fa el Cingle de Bufaranyes.

Encara que la nostra intenció era rematar la ruta amb el Pal, decidim per l’hora, baixar i donar per finalitzada la ruta, ja serà en una propera ocasió.

Per tant, ruta circular de 9 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 600 metres, realitzada en 5 hores i 15 minuts comptant aturades.

Assistents: Dolors, Maria del Mar i Tomàs.

Mètode MIDE: 2353. La consideram DIFÍCIL +1

BAIXANT CAP A CALA FIGUERA

CALA FIGUERA



ALMANGRA

CAP DE FORMENTOR

SA LLISA I SA LLEBRE EN PLENA FORMA

ES GENERAL, FERMESA I DISCIPLINA

ROCA BLANCA I FUMAT



SES ANTENES

RETROSPECTIVA CAP DE CATALUNYA

BAIXADA A SES ARITGES


CAROTES DE BUFARANYES


ARRIBANT A LA PENYA DE LA COVA DELS MORTS

CAPRIS CAPRIS

PEUS DE PORK A LA PENYA DE LA COVA DELS MORTS





ES FORAT


EL PAL

COLL D'EN BURGAT

BAIXADA PER LA TORRENTERA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada