dijous, 11 de novembre del 2021

NAIXEMENT DEL RIU VINALOPÓ

 


Després d’anar a fer una ruta per la Serra de la Font Roja el dematí, tornam al Refugi Ull de Canals a on passam aqueSts dies i des del mateix refugi iniciam una ruta vespertina, al que se’ns uneix la nostra Presidenta na Marga, més coneguda com Sa Cranca de porto Petro.

Sortim del refugi direcció la carretera, però abans d’arribar-hi agafam el camí ample de l’esquerra que està senyalitzat per anar fins el naixement del riu.

En el camí podem veure unes edificacions antigues del segle XIX, antigues fàbriques de paper de un passat que ja no tornarà, que es veu que es varen construir a n’aquest lloc per la presència del riu.

Abans de una gran fàbrica, baixam al cau del riu per un sender una mica difuminat a l’esquerra, per anar a unes “pozas”, es veu que a l’estiu ha estat zona de banys, però actualment els han prohibit. Al passar per davant l’antiga fàbrica, en estat de runes i tancada, ens desviam del camí principal i seguim un sender senyalitzat que ens duu fins la Font de Sa Coveta, a on neix el riu Vinalopó i que presenta una bona sortida d’aigua. El riu Vinalopó amb 96 quilometres de llargaria és el riu autòniom més gran que passa per Alacant.

Després d’estar uns minuts a la Font de sa Coveta, seguim pel sender per arribar a la base del Castell de Vinalopó, també en runes, no pujam fins a dalt i tornam pel camí principal fins el refugi.

En resum, ruta d’anada i tornada de 8 quilometres de distància, sense desnivell apreciable, realitzada en 2 hores i 20 minuts.

Assistents: Marga, Miquel Àngel, Ashok i Tomàs.

Mètode MIDE: 1122. La consideram FÀCIL +2

PANELL DE LA RUTA


XIMENEIA DE UNA FÀBRICA

"POZAS"


ANTIGA FÀBRICA DE PAPER



FABRICA EN ESTAT DE RUNES



ES GENERAL A LA FONT DE LA COVETA




GRUP CAMINANT ELS DILLUNS

CASTELL DE VINALOPÓ


REFUGI ULL DE CANALS I PENYA LA BLASCA  AL FONS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada