diumenge, 28 de novembre del 2021

DE SA MESQUIDA A CAP DE FAVÀRITX

 


Segona ruta d’aquesta estada a Menorca amb el Grup Illencs Trekking. Aquesta i les properes rutes les fem en línia,per tant deixam un vehicle a la sortida i un a l’arribada. La sortida l’efectuam des de la població marinera de Sa Mesquida, a uns 5 quilometres de Maó, així no caminam per la carretera, ja que els camí de Cavalls aquest tram transcorr per la carretera.

Caminam un  petit tram fins la platja de Sa Mesquida quedeixam a baix a la dreta, des d'on podem veure la Torre de Sa Mesquida una de tantes que hi ha a la costa menorquina.

Seguim les balises del camí i arribam fins la carretera que va al Grau, però nosaltres, després de caminar uns metres per la carretera, sortim a l’esquerra, per visitar l’albufera del Grau, lloc d’especial interès paisatgístic i de fauna, anam fins el Mirador de Sa Gola, a traves de unes passeres de fusta que passam per damunt les zones humides i salvaguarden l’espai de trepitjades humanes.

Aprofitam l’arribada al mirador per fer una aturada de manutenció, a base d’entrepans de sobrassada menorquina i fruits secs. Prosseguim cap a la platja des Grau, a on sortim per la seva part més allunyada de la població, i seguim el camí abalisat pujant una mica, les vistes retrospectives ens deixen una bona imatge des Grau. En arribar al punt més alt, ja podem veure en la llunyania, el far de Favàritx, però ens queden molts quilometres per arribar-hi.

A partir d’aquí tot un espectacle de cales i puntes, Cala tamarells,Cala Rambles,  Mamaes Fondes, Es Macar, Cala en cavaller, Cala Morella Nou, Platja d’en Tortuga i Platja de Capifort, la Cala Presili la deixam una mica lluny, encara que hi ha un sender per arribar-hi. Arribam a la carretera que va al far, en un lloc espectacular, que sembla tret de una pel·lícula futurista de ciència-ficció, però una forta pluja ens obliga a fer una cursa de 400 metres davall una cortina d’aigua i arribam al cotxo xops. Fem el darrer tram amb el cotxo per a veure el far de prop.

En resum, ruta lineal, efectuada en el camí de Cavalls quasi en a seva totalitat de 18 quilometres, amb un desnivell positiu de 400 metres, realitzada en 5 hores i 15 minuts, comptant aturades.

Assistents: Martí, Raül, Miguel i Tomás.

Mètode MIDE: 2223. La consideram MITJANA +1

SA MESQUIDA


TORRENT

TORRE DE SA MESQUIDA

CALA MESQUIDA


MACAR DE BINILLAUTÍ







ALBUFERA DES GRAU



GRUP ILLENCS TREKKING AL MIRADOR DE SA GOLA

POU MENORQUÍ

ES GRAU


CALA TAMARELLS




CALA RAMBLES

CULEBRETA




BOLETS I MERDA


EL COMANDANT EN UN PAS AQUATIC

CAP DE FAVÀRITX AL FONS

CALA MORELLA NOU




RETROSPECTIVA DE CALA MORELLA NOU

ZONES HUMIDES

ESCULLS DEL PORTITXOL


S'ESCALA


FAR DE FAVÀRITX



EL PASTOR




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada