dijous, 11 de novembre del 2021

PIC MANEJADOR

 


Tercera ruta per terres alacantines, avui anam a la Serra de la Font Roja, fins el Santuari  homònim, a on deixam el vehicle.

Des del santuari surten dues rutes marcades amb els colors groc i verd, nosaltres seguirem en tot moment la ruta groga que és la que puja fins el punt més alt de la serra, el Pic Manejador.

La ruta es pot dur a terme en els dos sentits, i nosaltres escollim anar cap a la dreta, després de passar per una cova i l’àrea recreativa, en arribar a la bifurcació, a on hi ha un mirador, i una demostració de com era una sitja i un forn de calç.

El camí, ample no te cap complicació, va pujant en suavitat, passam per l’ antic mas de Tetuán, que està tancat per runes, a on hi ha un creuament de camins, nosaltres seguim les marques grogues cap a l’esquerra.

Al cap de una estona trobam la Cava Coloma, un pou de neu i després de visitar-lo, seguim pel camí fins arribar a l’estació meteorològica que hi ha al Pic Manejador, a on aprofitam per a berenar una mica, intentam arribar fins el vèrtex geodèsic, però la presència de un grup escolar i l’estretor del lloc fa que només hi facem una foto i continuem la marxa.

La baixada la fem per la directa, un sender ombrívol que baixa quasi directament al Santuari, passant abans pel mirador mencionat.

Fem el final feliç a la cafeteria del santuari, per després baixar cap el Refugi Ull de Canals a on l’horabaixa durem a terme una segona ruta.

En resum, ruta matinal, circular de 7,5 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 350 metres, realitzada en 3 hores comptant aturades.

Assistents: Ashok, Miquel Àngel i Tomàs.

Mètode MIDE: 2222. La consideram FÀCIL +4

ESGLÈSIA DEL SANTUARI DE LA FONT ROJA


FONT

COVA

SIMULACRE DE SITJA


MAS TETUÁN


CAVA COLOMA



DARRER TRAM AL CIM




ESTACIÓ METEREOLÒGICA

EL SANTUARI VIST DES DEL CIM




GRUP DEL DILLUS AL PIC MANEJADOR

VERTEX GEODÈSIC OCUPAT PELS ESTUDIANTS



SIMULACRE FORN DE CALÇ


SANTUARI DES DEL MIRADOR



RETROSPECTIVA DE LA ZONA ASSOLIDA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada