divendres, 21 de gener del 2022

BEC DE FERRUTX

 


La ruta d’avui ha estat per gentilesa del Grup Illencs Trekking, una de les clàssiques de la zona de Llevant. Hem pujat amb els cotxos fins l’Ermita de Betlem, per agafar el sender que va cap el Bec de Ferrutx.

La ruta no presenta cap problema, ja que el camí és molt evident, molt trepitjat i sempre va en direcció oest fins arribar al Bec, el camí va fent algunes baixades i pujades.

En primera instància i a la nostra dreta deixam Ses Madrioles, un conjunt de puigs pel que volem passar a la tornada, després ve una baixada a la Coma des Sarró, deixam a la nostra dreta el Puig den Xoroi, i ja podem veure el Bec de Ferrutx que apareix a davant nostre.

Hem sortit amb sol, però el temps ha anat empitjorat i quan hem començat el tram final al Bec, la puja ha fet acte de presència, en arribar al cim, la pluja, acompanyada de vent, ha fet que no poguéssim aturar a gaudir de les vistes i hem començat la baixada després d’equipar-nos per la pluja.

Hem passat pel vèrtex geodèsic i he continuat la baixada, fins que ha aturat de ploure i en un lloc sense vent, hem aturat a menjar una mica. Hem représ la marxa, però al semblar que la pluja podia tornar, hem decidit baixar pel mateix camí de pujada i no fer l’alternativa programada.

Hem arribat a l’ermita i l’hem visitada, normalment roman oberta. Després hem decidit aanar a fer el final feliç, al conegut bar de s’ Almudaina, referent a Artà, i que sempre ens tracten molt bé. Com que en el transcorre de la ruta hem conegut que dos dels integrants no teníem malnom, hem reunit el Comitè Federal que en reunió extraordinària ha votat per majoria, atorgar el malnoms de “Il Cavalieri” i “la Copito” a en Toni i na Merche, el Pastor ha dit unes paraules per donar fe d’aquest fet i certificar els nous malnoms.

Després hem passat a dinar, d’hamburgueses completes, cervesa, vi, patates fregides i rebentats d’Amazones, pel mòdic preu de 9 € per persona.

En resum, ruta d’anada i tornada de 11 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 540 metres, realitzada en 4 hores i 45 minuts.

Assistents: Merche, Miguel, Toni, Martí, Raul i Tomàs.

Mètode MIDE: 2223. La consideram MITJANA +1


INICIAM LA MARCA AMB UN BON SOL
EL TEMPS COMENÇA A CANVIAR
ES GENERAL



PUIG D'EN XOROI
PRIMERA VISTA DEL BEC
COLÓNIA DE SANT PERE
PASSAM PER L'AVANT CIM
TRAM FINAL AL BEC
EL BEC DE FERRUTX
LA PLUJA JA ÉS MOLT FORTA
GRUP  ILLENCS TREKKING AL BEC DE FERRUTX
PUIG D'EN XOROI
COSTA DE LLEVANT
EL SETÈ SEGELL (INMARG BERGMAN)


L'APOCCALIPSI SEGONS SANT JOAN



NA COPITO
TEMPS DE MANUTENCIÓ
ENTRADA A L'ERMITA
EL PASTOR
EL GRUP DE MENORCA FOR EVER
EL CLON DE MOSSÉN ARNAU CLAVARIA
L'AMAZONES ACURÇA LA VISTA I ALLARGA EL SIURELL
FINAL FELIÇ A L'ALMUDAINA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada