dilluns, 3 de gener del 2022

SERRA D'ALBERCUTX

 


Primera Ruta de l’any per la zona del Port de Pollença, amb el Grup Caminant els Dilluns, concretament a la germana petita i situada en paral·lel de la Serra del Cavall Bernat, que encara que és més curta, també és exigent, la Serra d’Albercutx.

Hem deixat un vehicle al lloc d’arribada, el Mirador del Colomer i amb l’altre hem anat fins el lloc de sortida, l’aparcament del camí de Cala Bóquer.

Hem passat per davant les cases, de moment la cosa contínua igual, deixen passar sense problemes, havia sentit que es cercaria una alternativa per no passar per les cases, però no és així.

Al poc de caminar passam per un estret i tot d’una després sortim pel camí a ma dreta, hi ha una fita que marca la sortida, en qualsevol cas, si alçam la vista tendrem la nostra primera fita del dia el Pas de la Bretxa, tal com indica el seu nom, una gran bretxa s’obre com el portal de ca Mado Coloma. La cosa no és senzilla, ja que per arribar-hi la flora és molt espessa, entre grans roques i un bon desnivell.

En arribar al pas, entram per la dreta, per un caminoi que s’obre dins la malesa. Ja estam a dalt de la carena, ara es tracta d’anar crestejant per assolir tota la serra.

Tenim, diverses pujades i baixades, en primera instància pujam al Penyal Roig, per una zona escarpada entre roques, la baixada cap el collet, ens deixa veure que s’hi pot arribar també pel lateral, però nosaltres volem fer totes les cimes possibles.

Pujam el segon cim de la serra, sense nom conegut i més alt que el Penyal Roig, en esser a dalt toca pujar i baixar unes quantes vegades, fins que assolim el punt més alt del dia i de la serra, Es Morral, que s’alça espigat sobre la Vall de Bóquer.

Ham de baixar novament a un altre coll, i la baixada a estones se’ns complica una mica, hem de tenir en compte que a la nostra esquerra sempre tenim el buit. En arribar al coll després de unes bones desgrimpades, tenim encara tres pujadetes, que anam assolint amb rigor i disciplina, fins que ens situam just davant La Penya del Migdia, a on hi ha la zona d’escalada coneguda com Sa Creveta.

Aprofitam tan esplèndid lloc, per dinar, amb la vista posada en tots els costats, de una bellesa brutal, Es Colomer, El Pal, El Fumat, La punta de la serra del Cavall Bernat, etc. Ara baixam novament, fins el Coll de na Flo, per immediatament passar per damunt la Penya del Migdia, pel pas homònim.

El pas, és una cornisa, molt llarga que guanya alçada per una diagonal, bastant exposada, quan érem a pocs metres de la carena, teníem a un escalador a escassos 5 metres, això demostra la pendent, que curiosament no queda reflectida en les imatges. Hem hagut de posar els 5 sentits, ja que alguns patim vertigen.

Després de passar per damunt el Penyal, ja només ens restava fer la baixada fins l’aparcament a on teníem el cotxo, sempre farcit de vehicles i persones humanes que visiten el Mirador. El final feliç, ha estat com sempre a un bar de moda de Pollença.

En definitiva, ruta lineal de 6 quilometres, amb 500 metres de desnivell positiu, realitzada en poc menys de sis hores comptant diverses aturades.

Assistents: Cati, Marga i Tomàs.

Mètode MIDE: 3353. Per tant la consideram DIFÍCIL +2


CAMÍ DE CALA BÓQUER

S'ESTRET

PAS DE S'ENCLETXA A DALT



EL PAS

PAS DE S'ENCLETXA VIST DE DALT


PORT DE POLLENÇA

BADIA DE POLLENÇA

CANAL PER PUJAR AL PENYAL ROIG

TRAM DE LA SERRA DEL CAVALL BERNAT


EL FORAT MÉS GRAN DE LA SERRA DEL  CAVALL

UNA PARELLA DE VOLTORS ENS HA ACOMPANYAT UNA ESTONA

PENYAL ROIG




ES MORRAL



ATALAIA D'ALCÚDIA AL FONS

SA GENETA AL CIM

EL GRUP DELS DILLUNS AL MORRAL

ES GENERAL, RIGOR I DISCIPLINA

EL VOLTOR I LA BADIA

RETROSPECTIVA DES DEL MORRAL


CALA BÓQUER


RETROSPECTIVA DEL MORRAL

PUNTA DE LA SALADA

TRAM FINAL DE LA SERRA

SA TALAIA D'ALBERCUTX

SA CRANCA EN ACCIÓ

GUAPES I FAMOSES


ELS COLORS CANVIEN AMB EL SOL

VISTA DE LA CALA DES DE LA PUNTA DE LA SERRA

BRUTAL , LA PUNTA DE LA SALADA

LA MAR EN CALMA TOT EL DIA


ES COLOMER I EL PAL

ESCALADORA A SA CREVETA

LLOC A ON INICIAM EL PAS DE LA PENYA DEL MIGDIA

RETROSPECTIVA DE LA SERRA D'ALBERCUTX

SA GENETA, AGILITAT I RAPIDESA

ESCALADOR FRANCÈS

SA CRANCA, VOLUNTAT I CORATGE

TRAM FINAL DEL PAS

VISTA SUPERIOR DEL PAS


CABRETA JOVENETA

PENYAL DES MIGDIA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada