diumenge, 30 de gener del 2022

ROCA ROJA I PUIG ROIG PEL PAS DES COSCONAR

 


Avui la ruta ha estat per gentilesa de l’associació del Grup Caminant els Dilluns i Peus de Pork, per tant podien assistir membres dels dos Grups.

Hem partit de l’entrada de Mosa, que com tothom sol saber, només és accessible per les persones humanes els diumenges. La primera part de la ruta ha estat la coneguda i molt realitzada Volta al Puig Roig.

El camí senyalitzat en el seu pas per la finca, després es converteix en un sender que va vorejant el massís del Puig Roig, és un camí ancestral i que conserva la traça perfectament delimitada.

Passam per la balma a on hi ha una petita bassa i després en una corba en el camí pel Pas d’en Segarra, contínuam donant la volta, fins que començam a veure el Quarter dels carrabiners, restaurat i tancat.

No baixam al quarter i seguim donant la volta, per anar fins les Cases des Cosconar, construïdes aprofitant unes balmes. Just aquí, és a on sortim del camí, per pujar pel Pas des Cosconar, situat darrera ses cases.

Per arribar al pas, ja anam fora traça, alguna fita marca el lloc de pujada, que és una llarga cornisa, a on la vegetació ajuda a assolir la inclinació. Un cop superat el pas, ja tenim el primer objectiu del dia ben a prop, la Roca Roja, germana petita del Puig Roig. Aprofitam el lloc per fer un homenatge al gran Pep Torrens, que va recuperar aquest pas i el va marcar amb algunes fletxetes vermelles, i  que un ndesitjable cap de fava amb orelles, ha picat per esborrar-les, s'ha de ser idiota de una gran magnitud per anar a borrar una de les fletxetes del gran Pep.

Estam un minuts al cim i seguim la nostra ruta cap el Puig Roig, que com queda a la vista tothom puja al seu aire i a la seva velocitat, quedant tots a dalt per dinar.

Anam arribant a poc a poc i trobam dues al·lotes estrangeres, al poc arriba una tercera, n’Andrea, rumana que viu a Anglaterra i que ens comenta que vol tornar pel Pas de Sa Paret, l’advertim de la inclinació del pas en baixada i que a més a més per l’hora que és l’agafarà la fosca negra abans de poder arribar a Mosa. Ens fa cas i decideix baixar amb nosaltres.

La baixada l’efectuam per la via més directa, una baixada molt pronunciada, que va cercant els espais adients per arribar al Pas den Segarra, entre els contraforts i les cingleres del Puig Roig, el que subscriu passa a davant per anar a cercar les millors opcions, ja que la baixada és bastant complicada i l’efectuam fora traça.

Arribam al camí, i reunificam el grup, per dur a terme la tornada pel mateix camí que ja havíem fet l’anada, des del Pas d’en Segarra.

Anam a fer el final feliç al Refugi de Son Amer, a on s’uneix n’Andrea, el Boc del Molinar, tal com es pot veure a les imatges acaba amb les existències de cervesa, i tres dels integrants queden a sopar i pernoctar al refugi, a on ens esperen algunes sorpreses, ja que na Cati, més coneguda en el món de la muntanya, com Sa Geneta, ens obsequia a la Presidenta del Grup dels Dilluns i al que subscriu El general de Peus de Pork amb uns polars retolats, ja que avui ha complit el seu somni d’acabar els 53 mils de Mallorca, a més a més ens obsequia amb mascaretes amb un nas de pork i un pastís casolà, que compartim amb els guardes del refugi, ja que avui només són nosaltres.

En definitiva, ruta semi circular de 18 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 1000 metres, realitzada en 8 hores i 50 minuts.

Assistents: Cati, Marga, Andreu, Manolo, Juan, José i Tomàs.

Mètode MIDE: 4554. La consideram MOLT DIFÍCIL +2


MOSA
INICIAM EL CAMÍ DE LA VOLTA AL PUIG ROIG
PRIMERA VISTA DEL PUIG ROIG
COLL DELS ASES
ES BOC DES MOLINAR
PUIG DEN FIGUERA
MORRO DE SA VACA I MORRO DEN BORDILS
SA TORRE DE LLUC
QUARTER DES CARRABINERS I PUIG MAJOR
ROCA ROJA
CASES DES COSCONAR
EL PAS DES COSCONAR VIST DE BAIX
PRIMERA PART DEL PAS
SEGONA PART DEL PAS
SA CRANCA EN ACCIÓ
DARRER TRAM DEL PAS
EL PAS VIST DE DALT
EL GRUP A SA ROCA ROJA
LA BRETXA DEL TORRENT 
MASSANELLA 
PUIG ROIG DES DE LA ROCA ROJA
A BAIX QUEDA EL MORRO DEN BORDILS
ROCA ROJA 
DESENES DE VOLTORS ENS ENVOLTEN
ARRIBANT AL PUIG ROIG
EL GENERAL AL CIM, RIGOR I DISCIPLINA
SA GENETA AMB ELS 53 MILS A L'ESQUENA
ES BOC DES MOLINAR
EL GRUP AL PUIG ROIG
CARAGOLER DE FEMENIA
INICIAM LA BAIXADA
RESTES DEUN BANYUDET 
EN MOLIARTI ARRIBANT AL COLL DELS ASES
HORTS DE MOSA
PUIG TOMIR
ES BOC DES MOLINAR, LEGENDA VIVA DE LA MUNTANYA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada