dimarts, 7 de maig del 2019

MASSÍS DE RANDA I PAS DE SA GENETA


El Massís de Randa és un lloc plegat de misticisme, amb els seus tres Santuaris i la Cova a on es retirava Ramon Llull a meditar, avui li hem donat sa volta.
Hem deixat els vehicles a Randa, poblet que pertany al municipi d’Algaida, just a la sortida de la població i en direcció al Santuari deCura, hem deixat la carretera, per agafar el carrer des Puig, que després de pujar una mica entre les cases i el camí asfaltat, passa per una barrera i es converteix en un camí, aquest camí es bifurca i noltros agafam  el desviament cap a l’esquerra, ara ja és un sender estret, que supera el desnivell passant per algunes roques.
No ens adonam i ja sortim a un petit altiplà a on es situa el Puig de Son Reus, vaig conèixer a un tal Reus, però tampoc tenia res a veure amb Son Reus, el crematori de fems, per tant hi ha Reus per na Bet i sa mare.
Caminam una estona per aquest altiplà i després arribam a unes construccions, sembla que formaven part de una antiga cantera, des d’aquest lloc i en pocs minuts, sortim a la carretera, a l’entrada del santuari de Gràcia, avui novament tancat pels continus despreniments que posen en perill als qui puguin transitar per aquí, per tant no hem pogut fer la visita al Santuari.
Hem agafat un senderet a la dreta, està tot d’una que surts del portell del Santuari de Gràcia, i que directament et duu al santuari de Sant Honorat, avui feien un curs de Silenci i Meditació, nosaltres hem visitat la petita Ermita que hi ha, i hem seguit el nostre camí per un sender que surt a ma dreta, però actualment està tancat amb una barrera de fusta, que hem tengut que superar de forma Aérea.
Aquest sender et deixa altra vegada a la carretera, però en 300 metres l’hem deixada per sortir a la dreta, hi ha una petita fita, per fer la fita més important d’avui, el Pas de Sa Geneta.
És una zona que passa pels penya-segats del massís, bastant descomposta, sembla un tipus de que molt feble, que es veu que contínuament produeix despreniments, aquest és el vertader perill de la zona, i que convé fer amb casc. Hem anat avançant per un sender poc marcat i incòmode, i ens hem arribat al pas, no té cap perill, encara que hi ha una bona caiguda, ja que la zona de pas és molt ample.
Poc després del pas, ens hem trobat amb la Cova del Migdia, en realitat més balma que cova, de poca profunditat i amb un caramull de pedres a terra que es veu que es van desprenent de les parets, encara trobaríem algunes covasses més, fins i tot forats que es van produint amb la degradació de la roca.
Hem sortit a la part nord del massís , ja a prop de la bolla. I hem aprofitat per anar a fer un cafetó al bar del Santuari de Cura, a on hi havia un caramull de ciclistes menjant pa amb olis.
Ara ja només ens restava baixar cap a randa i ho hem fet per davall ses Penyes des Colomer i es passeig des Bon Pastor, a on hi ha unes grutes, que sembla foren excavades durant la Segona Guerra Mundial, se semblen molt a les que hi ha al camí de Ses Coves Blanques de Cala sant Vicenç, a n’aquestes hi ha tres entrades i cinc habitacions que se suposa estaven destinades a emmagatzemar munició, jo crec que han servit més, per anar-hi a pegar quatre terringos a moltes parelles que no volien ésser descobertes, però tot són especulacions i elucubracions.
Hem arribat a randa , i avui hem fet un final feliç al Celler, a base de callos, frit, cerveses i púdings de coco. Per tant ruta matinal realitzada en  tres hores i mitja amb l’aturada del cafè a Cura, fent un desnivell de uns 350 metres, fent la ruta circular.
Assistents: Cati, Manolo i Tomàs.
Mètode MIDE: 3232. Per tant la consideram MITJANA +2


PUNT DE SORTIDA, ESGLÉSIA DE RANDA



VISTA DEL PUIG DE RANDA DES DEL PUIG DE SON REUS

UN BON AMAGATALL





SANTUARI DE GRÀCIA TANCAT

MIRADOR DEL SANTUARI DE SANT HONORAT





PUNT D'ENTRADA AL CAMÍ QUE VA AL PAS DE SA GENETA




GRANS VISTES SOBRE EL PLA DE MALLORCA


PAS DE SA GENETA 



ES BOC DES MOLINAR I SA GENETA DE MONTUIRI AL PAS DE SA GENETA.  UN FET INSÒLIT


ES GENERAL SORTINT DES PAS DE SA GENETA


SA COVA DES MIGDIA


DES DE DINS SA COVA

ES GENERAL DONANT PAS

ES BOC DES MOLINAR AGAFANT AIRE

AUTO MATES DE LA MUNTANYA




ESPECTACULAR COVASSA



FORAT



SA BOLLA DE RANDA



ENTRADA A SES GRUTES




DINS UNA DEPENDÈNCIA DE SES GRUTES



PUIG DE SON REUS

FINAL FELIÇ AL CELLER DE RANDA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada