dimarts, 14 de maig del 2019

PAS VELL DE SON RIPOLL




La ruta d’avui ha estat per gentilesa del Grup Verderol-Extrem, i del seu cap es Boc des Molinar. Ruta que ha necessitat una bona dosi de respirar profundament, control del vertigen  i molta temprança.
Hem deixat els vehicles a Deia, i ens hem adreçat cap a l’Hotel Es Moli, per agafar el camí que va a Valdemossa, pels Cingles de Son Rullan, hem caminat una estona en forta pujada en alguns trams, cercant un abeurador que era el lloc a on teníem que deixar el camí per anar a cercar el pas vell de Son Ripoll.
Quan hem trobat l’abeurador i seguint algunes fites, però no gaire clares, hem pujat cap a les parets verticals, tram molt perdedor, però finalment i segons algunes imatges que en Manolo havia vist  hem sabut que estaven a l’entrada del pas.
El pas, no te cap ajuda de cables ni argolles ni cordes, s’han d’anar passant diferents trams, amb algunes zones de descans, però en cap moment es pot oblidar d’on estam, alguns arbres poden donar una sensació falsa de seguretat, però en quasi tot el pas el perill és imminent, ja que les caigudes al buit són presents.
En alguns lllocs, val més no mirar, ja que tens la caiguda a poc menys de un metre i només el teu equilibri i serenitat serveixen per anar progressant sense problemes, per tant no val badar, estar molt concentrat i en tot moment posar peus i mans en els llocs adequats, m’estim més no trivialitzar a n’aquest tipus de passos, cadascú te les seves sensacions i hom transmet el que sent i veu.
La sortida del pas, es fa per una roca plana, es veu que qualcú va tallar algunes mosses a la roca, que permeten posar mans i peus, però la pendent és tan forta, que així i tot s’ha d’anar amb molta cura.
Una vegada a dalt, les pulsacions baixen i es recupera hom de la tensió ben aviat, unes estupendes vistes i un petit repte realitzat. Hem berenat una mica més amunt, all¡a a on comença la baixada dels Cingles de Son Rullan, hi havia estrangers que anaven i venien.
Hem baixat pel Cingles de Son Rullan, però abans d’arribar a Deia, ens hem desviat per anar a visitar una petita fortalesa, que hi ha damunt una roca, per un caminoiet aspre i molt empinat, la fortalesa, en runes, s’assoleix per una petita escala de pedra, que els seus dos darrers escalons s’han anat a n’orris i dificulten bastant la baixada, ja que al costat hi ha una bona caiguda al buit.
Finalment en arribat a Deia, hem estat 5 hores amb aturades, ruta semicircular, amb un desnivell acumulat de uns 700 metres. El final feliç ha estat efectuat al bar sa Font Fresca.
Assistents: Manolo i Tomàs.
Mètode MIDE: 3553. Per tant la consideram DIFÍCIL +4

DIAGONAL DEL PAS VIST DES DE DEIA


DEIA

FONT



FORN DE CALÇ

BASSI DE REFERÈNCIA PER ANAR CAP EL PAS


SEQQÜENCIA DEL PAS VELL DE SON RIPOLL 1

PAS 2


PAS 4

PAS 5

PAS 6

PAS 7

PAS 8

PAS 9

PAS 10


PAS 11


PAS 12



PAS 13

PAS 14

PAS 15


PAS 16

PAS 17

PAS 18

PAS 19

ES BOC DES MOLINAR FINALITZAT EL PAS


PAS FINALITZAT


SA FORADADA





CINGLES DE SON RULLAN

RETROSPECTIOVA DE LA ZONA ASSOLIDA

FORTALESA DELS MOROS

ACCÉS A LA FORTALESA


PUIG DE SA GALERA





ES GENERAL A SA FORTALESA


SORTINT DE SA FORTALESA



FOTOS CEDIDES PER EN MANOLO



SEQÜENCIA DEL PAS VISTA DES DE DALT A BAIX























SORTIDA DEL PAS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada