dimarts, 29 de juny del 2021

COVA DEL DIMONI-CALA PETITA-GRUTA DE L'AMO MARTÍ

 


Nova ruta estival, però avui amb un Grup nou per a mi, el Senderismo Mallorca Semanal (SMS), amb els que he passat un molt bon dia i m’han rebut de forma excepcional.

Hem deixat els vehicles al carrer Llaüt de Porto Cristo, per tot d’una anar cap a la mar per un senderó que surt a la dreta del carrer cap a la mar, a on hem arribar ne aviat, hem baixat per unes roques i a hem localitzat la primera cavitat del dia, la Cova del Dimoni, per accedir-hi, t’has d’arrossegar una mica, ja que la cavitat és molt estreta, és passa a una primera sala petita, per després baixar a una segona, hi ha una corda que ajuda a no relliscar.

La segona sala  és bastant gran i és una espècie de piscina que es pot recórrer nedant, anant alerta amb el cap en alguns trams, hem vist una corda que baixava per un forat dins la cova i hem suposat que era una entrada per davall del nivell de la mar.

Després de una bona estona dins la cova, hem continuat la nostra ruta, hem trobat una petita península que surt a la mar denominada Sa Ferradura i damunt hi ha unes runes que sembla antigues, beró desconeixem la seva utilitat i antiguitat.

El camí segueix per la costa, fins que arribam a Cala Petita, i que en realitat és petita, tombat n’hi caben tres i si no són molt grassos. Hem passat pel racó de s’Homo Mort i finalment hem arribat al caló de Can Rafalino, he baixat al búnker que hi ha, i tristament estava ple de fems, quin fàstic que fan els porquets humans, després hem arribat  i visitat la Gruta de l’amo Martí, que disposa de unes escales al costat de una figuera i que també te la seva part aquàtica, a on novament hem entrat a fer una volteta per dins.

Finalment, hem estat una estona a la cala, a on hem nedat una bona estona, hi havia gent nua i gent que prenia el sol amb neoprens, visquem i coses veurem !!

La tornada l’hem feta quasi pel mateix camí de l’anada, ja que a l’interior feia un sol que torrava el cul a les llebres.

En resum, ruta d’anada i tornada de 8 quilometres de distància, sense desnivell, realitzada en 5 hores i mitja comptant tot el procés.

Assistents: Mabel, Eva, Carmen, Miguel, Toni, Martí, Fabián i Tomàs.

Mètode MIDE: 1222. La consideram FÀCIL +3



ENTRADA COVA DEL DIMONI


PRIMERA SALETA DE LA COVA


PAS PER ANAR A LA SALA GRAN


SIRENES DINS LA COVA


SIRENES I PIRATES





TREPADETA PER SORTIR









SA FERREDURA

GAVINA 


CALA PETITA



CALA MORLANDA

INTERIOR BÚNKER PLE DE PORQUERIA

ENTRADA GRUTA DE L'AMO MARTÍ



CALA PETITA



INTERIOR GRUTA DE L'AMO MARTÍ




ESCALES PER BAIXAR DINS LA GRUTA


PART MÉS FONDA DE LA GRUTA

CAN RAFALINO


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada