dilluns, 19 de juliol del 2021

CALA MORLANDA-CALA PETITA-COVA DEL DIMONI

 


Fa unes setmanes vaig fer la mateixa ruta, encara que a la inversa, avui l’he repetida. El vehicles es deixen al costat nord de Porto Cristo, a on acaba la població.

Hem agafat el camí que surt des del carrer LLaud, i que va per l’interior, en paral·lel a la mar, però a una distància de uns dos o tres-cents metres, anam en direcció a cala Morlanda, fins que arribam a una zona a on hi ha alguns xalets molt grossos, i que ens barren el pas, però el camí va cercant passar entre els xalets i la mar, al poc ja podem veure la zona urbanitzada de Cala Morlanda i arriban a una caleta, hi ha qui l’anomena de Can Rafalino, però pens que és un neo topònim no massa adequat, ja que en realitat tot l’espai és Cala Morlanda, hi ha alguns nudistes i algunes barcasses de turistes que venen des de Porto Cristo, però allunyats de la cala.

Aprofitam per nedar i menjar fruita, curiosament uns peixets petits m’han mossegat diverses vegades ses cames, no m’havia passat mai, qualcú coneix quina és aquesta espècie carnívora que mossega cames?

Hem tornat per la zona més propera a la costa, passant pel racó de s’Homo Mort, Cala Petita i finalment per Sa Ferredura, a on hi ha una construcció talaiòtica. Just després ja baixam a l’entrada que ens doóna accés a sa Cova del Dimoni.

N’Angeleta s’ha estimat més no nedar a dins de la Cova i hem sortit per nedar a defora, un petit lloc habilitat ens dóna fàcil accés a la mar. Després de la nedada hem anat fins el cotxo que ja el teníem a prop.

Avui el final feliç, ha estat al famós Super de la gastronomia el restaurant “es Cruce”, a on hem menjat caragols, llengua amb taperes, arròs brut, cerveses i resposteria selecta, amb un rebentat d’amazones, tot per la friolera de 20,75 €.

Resumint, ruta circular de 7 quilometres, sense desnivell a significar, realitzada en 4 hores comptant aturades.

Assistents: Angeleta i Tomàs.

Mètode MIDE: 1232. La consideram FÀCIL +4

CAMÍ INTERIOR

TORTUGA DE TERRA

RACÓ DE S'HOMO MORT



CALA MORLANDA

AMPLITUD DE LA CALA

TORNADA PEL LITORAL


ARRIBANT A CALA PETITA

CALA PETITA

SORTIDA DE CALA PETITA


SA FERREDURA. VISTA LATERAL

SA FERREDURA. VISTA FRONTAL




ARRIBANT A SA COVA DEL DIMONI


BOCA DE SA COVA

ACCÉS A LA PART DEL LLAC

LLAC DE LA COVA

FORMES 1

FORMES 2

ES GENERAL DAVANT LA COVA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada