dimecres, 21 de juliol del 2021

S'ESTALELLA

 


Nova sortida amb el Grup Illencs Tekking,  avui ha tocat una sortida de relax al costat de la costa per la zona de s'Estanyol de Migjorn.

Hem deixat els cotxos al costat del Club Nàutic de s'Estanyol, per anar a vorera de la mar, al principi hi ha algunes caletes, i algunes casetes de pescadors, sembla que actualment es lloguen com a turisme rural, molt ben situades just davant la mar.

Hem seguit fins arribar a un petit far, segons la informació de l'Autoritat Portuari construït l'any 1993, en tot moment hem intentat anar vorejant  la mar per les roques, unes molt bones vistes sobre l'Illa de Cabrera, per la zona sembla que hi ha algunes coves que deuen tenir l'entrada per la mar, a la tornada ens hem aturat a la que hi ha just davant sa Torre de s’Estalella, i que te entrada per un forat a nivell.

Hem arribat a sa Torre de s'Estalella, una torre de defensa que data del any  1577, que es troba en bon estat i que no té accés al seu interior, ja que no hi ha escala i la finestra d'entrada està tapada amb marès i ciment.

Camí d'anada ha aparegut un  "alicotero" del SAR, que s'ha de dedicat una bona estona a fer maniobres, simulacres de baixada amb corda i rescat de un home a l'aigua, ens hem entretingut una mica amb aquests fets.

Hem continuat de nou pel sender , fins que finalment hem arribat a la urbanització de Vallgornera a Cala Pi, xalets i construccions amb pisos, una aberració més del litoral mallorquí, per què aquells que volen i poden pagar barbaritats per tenir un mamotreto davant la mar ho facin, encara que sigui a costa de destrossar l'entorn i el paisatge, l'ambició d'alguns i les ganes de fer negoci dels altres són un còctel brutal, la rasa humana no te remei.

Hem berenat una mica davall un pinar, ja que el sol començava a pegar de valent, guardant les distàncies de seguretat, en tot moment, nosaltres complim la llei i la normativa vigent.

Hem fet la tornada pel mateix camí d’anada, però ens hem aturat davant sa Torre, com he comentat abans hi ha una obertura que curiosament dóna per un passadís natural a la mar, hem baixat tots pel forat i hem estat una bona estona dins la mar, hi havia una petita plataforma i he pogut fer tots els bots que conec, la granota, s’àguila, de panxa, d’esquena, es molinet i s’àngel, tot un espectacle pels sentits.

Desprès de nedar hem anat cap el Club Nàutic de s’Estanyol, encara que la majoria s’han tornat a donar un bany, jo sempre duc la dutxa portàtil al cotxo i m’he anat a dutxar directament, per després i ja a taula parada, fer el fabulós final feliç, amb un menú a bon preu i de bona qualitat, en dues taules de 8 persones, tal com diu la normativa vigent.

Avui s’ha parlat de temes diversos en el debat obert, que han quedat sota secret de sumari.

En resum, ruta d’anada i tornada de uns 9 quilometres, sense desnivell, realitzada en 4 hores i mitja comptant aturades.

Assistents: 16 membres del Grup Illencs Trekking

Mètode MIDE: 1112. La consideram FÀCIL +2


RACÓ DE S'ARENA


LA MAR COM UNA BASSA D¡OLI


SA BRUIXA DE S'ESCAR

FAR DE S'ESTALELLA

PEDRERES TALLADES


CASETTES QUE ES LLOGUEN






"ALICOTERO" DE MANIOBRES


RACONADA DE SA TORRE





BAIXADA A LA MAR


TORRE DE S'ESTALELLA

URBANITZACIÓ DE VALLGORNERA

PRIMER XALET

CABRERA



EN TONI POL

ENTRADA A LA MAR

EL FORAT VIST DE BAIX

SORTIDA AL RACO DE S'ESTALELLA



FORMES HUMANES



CAMÍ DE TORNADA


FLOR DE S'ESTALELLLA


ARRIBANT A S'ESTANYOL




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada