dimarts, 13 de juliol del 2021

DEL PORT DE VALLDEMOSSA AL PORT DE S'ESTACA

 


Després de venir del fred, he tornat a fer una ruta per terres mallorquines de la ma del Grup Illencs Trekking, que a pesar del seu nom és un grup absolutament internacional, amb persones humanes vengudes arreu del món, per fer rutes a Mallorca.

Avui hem sortit del incomparable marc del Port de Valldemossa, arribar a baix ja és una bona proesa pel seu traçat estret i farcit de corbes. Hem sortit per la carretera per després agafar un camí de terra que surt a l’esquerra passant una cadena.

Hem agafat el camí de dalt que va cap a s’Estaca, camí ample i sense complicacions, passat s’Estaca seguim fins un creuament, agafam el camí encimentat que baixa al petit port de s’Estaca que utilitza una gran roca per a poder entrar i sortir de forma còmode amb les barquetes que estan en els escars habilitats a la zona.

Avui el bany ha estat impossible, tal com es pot veure a les fotos la mar estava embravida i amb ones de 5 metres d’alçada, na Rossi una de les components s’ha atracat massa a la mar i una ona la engolida, per uns moments ha desaparegut de la visió humana, per tornar a sortit absolutament xopa.

Hem estat per la zona, gaudint de les ones i caminant una estona per damunt les roques, per després tornar pel mateix camí fins el Port de Valldemossa, a on teníem una paella encarregada, també hi ha hagut entrants selectes, sangria, vi blanc, vi negre, cerveses i Martinis, de postres gató amb gelat, rebentats d’amazones i copa , gentilesa de la casa de herbes seques, un gran dinar com a final feliç de una gran jornada.

El plat fort del dia, tanmateix, ha estat el debat de després del dinar, que bàsicament ha tractat dos temes, el primer i més important, la incidència dels forats negres del cosmos en el canvi climàtic i el segon les relacions humanes en el món de la muntanya.

També ha sortit a debat quin és el vertader centre del món, segurament molt amants de l’art coneixen l’obra fantàstica de Gustave Courbet, “L’origen del món”, exposada en el Museu Orsay de Paris i que des de que fou pintada mai ha estat exempta de polèmica, que cadascú cerqui l’obra i tregui les seves conclusions.

Desprès de dinar el més valents i valentes s’han tirat a la mar, desafiant la força de les ones, no hem hagut de cridar a Protecció Civil, tot ha acabat bé en un dia fantàstic.

En resum, ruta d’anada i tornada de 8 quilometres de distància, amb poc desnivell, realitzada en 4 hores comptant aturades.

Assistents: Miguel, Martí, Carmen, Mabel, Sonia, Rossi, Maika, Paco, Dani i Tomàs.

Mètode MIDE: 1122. La consideram FÀCIL +2

PLATJA DEL PORT DE VALLDEMOSSA

LLOC DE LA SORTIDA

FORN DE CALÇ


S'ESTACA

SA FORADADA

ARRIBANT AL PORT DE S'ESTACA


ES GENERAL AL PORT DE S'ESTACA

LA GRAN ROCA QUE FA DE PANTALÀ

LA MAR FEIA POR




NA MABEL DAMUNYT UNA ROCA





ESCARS

PORT DE S'ESTACA VIST DES DE LES ROQUES



GRUP ILLENCS TREKKING



IMATGES CEDIDES PELS COMPANYS 























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada