dimarts, 26 d’octubre del 2021

PUIG DE CORNAVAQUES



Ruta d’avui amb el Grup Illencs Trekking per l’incomparable marc de la Serra de Cornavaques.Hem deixat els vehicles a Cala Sant Vicenç, per agafar el camí de Covas Blanques que surt just al costat de l'aparcament. Després de uns metres caminant per un pinar, trobam una barrera amb una petita porta al lateral per la que es pot passar, al costat de la barrera el monument als presos republicans que varen construir aquest camí.

El camí ample, puja sense cap complicació fins unes grutes no naturals excavades a les roques, presumiblement per acumular munició pels nius de metralladores que hi ha a la part superior, dos forats verticals donen a un dels nius, mai es varen acabar les obres i mai funcionaren, el Caudillo Paquito es veu que pensava que els comunistes el volien atacar i va fer construir algunes d’aquestes singularitats a certs llocs de la geografia espanyola.

Hem passat per tres nius per després ja començar la vertadera ruta del dia, cap a munt, a estones hem anat per la cresta i altres pel camí, molt fitat i que no te pèrdua, sempre deixam la mar a la nostra dreta.

Tots els que fan aquesta ruta i avui ho he pogut corroborar, la trobam esplèndida per les vistes damunt les formacions rocoses, la més gran el Rellar de Cala Castell, fou descrita amb preciositat en un poema de Costa i Llobera, que la va anomenar Cante-i-dormen, descrivint una antiga llegenda de la zona. No menys singular és la Punta de la Galera que surt imponent a la mar amb l’estretor de un llarg dit de una ma.

Totes aquestes zones, avui dia i per un invent de sinistres personatges no es poden visitar de forma legal, de cap a cap d’any, ja que són zones d’exclusió, així com la mateixa Cala Castell i el promontori del Castell del Rei, que també tenim just davant quant coronam el Puig de Cornavaques.

Pujant hem tengut dues baixes, en Martí ha tengut que baixar abans per anar a resoldre uns temes i na Joana, ha decidit esperar-nos en el camí, encara que han passat dos excursionistes i ha baixat amb ells. També hem tengut una alta, na Elena de Navarra que s’ha unit al grup i ha fet tota la ruta amb nosaltres.

La baixada, en primera instància l’hem fet pel mateix camí, fins una plana que hi ha  amb una gran bassa enmig, avui seca, passam per la bassa i ens dirigim al coll, per baixar directament cap el camí de Coves Blanques, com a referència un dels dos ponts que hi ha en el camí, a on finalment sortim, després de una baixada no exempta de dificultats pel terreny.

El darrer tram pel camí fins que arribam a l’aparcament, hem anat a fet el final feliç al bar que hi ha davant cala Molins, a on no tenen uns preus barats precisament, una canya 2,30 €  i un suc de pinya també, són els preus de la Mallorca turística, ja m’ho ha dit n’Elena de Navarra, que els preus aquí estan desbordats.

En definitiva, ruta semi circular de 12 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 570 metres, realitzada en 7 hores i 50 minuts comptant moltes aturades.

Assistents: Martí, Carmen, Mari, Joana, Fabià, Toni, Sonia, Elena, Miguel  i Tomàs.

Mètode MIDE: 2433. La consideram MITJANA +4


MONUMENT ALS PRESOS REPUBLICANS



PUJANT EL CAMÍ DE COVES BLANQUES


ENTRANT A LES GRUTES

FORAT VERTICAL

PRIMER NIU



SEGON NIU

TERCER NIU

PUNTA DE LA GALERA



PUIG DE CORNAVAQUES

DARRER TRAM DEL CIM

CILINDRE GEODÈSIC TOMBAT




CASTELL DEL REI

ES GERENAL AL CIM


VISTA POSTERIOR DE LA PUNTA DE LA GALERA

PUIG MAJOR AL FONS


BADIA DE POLLENÇA


ILLENCS TREKKING AL CIM


LA BELLA I LES BESTIOLES

FABIÀ EL CONQUERIDOR




RELLAR DE CALA CASTELL (CANTEN-I-DORMEN)

UNA ESTRELLA DE LA TV BALEAR

ANAM BAIXANT


SERRA DEL CAVALL BERNAT


LA BASSA SECA



DARREM TRAM DE BAIXADA AL CAMÍ


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada