dijous, 14 d’octubre del 2021

RUTA DE LOS PUENTES DE UCIEDA



 La ruta d'avui s'ha realitzat pel Parc Natural del Saja-Besaya, el més extens de tot Cantàbria. Hem deixat el vehicle a l'area recreativa de Ucieda, en el lloc denominat La Casa sel Monte, a on hi ha torradores, taules i  la Casa del Monte, amb bar i restaurant.

Des de la Casa del Monte surten algunes rutes, nosaltres agafam el PR-S-111, també denominada Ruta de los Puentes o de los Vados. La ruta està abalisada,però cuiosament les balises no indiquen aquest PR, sinó el GR 67, per tant pot dur a confusió, nosaltres al veure aquestes indicacions hem seguit fins una pista que ens indicava la Ruta de los Puentes i l'hem seguida.

A Cantàbria els hi agrada molt asfaltar o cimentar les pistes forestals, volen colcar còmodes, record el Camí del Nord que vaig fer el 2006, que tot estava asfaltat, són coses de la modernitat, hi estem o no d'acord. Per tant hem seguit aquesta  pista, primer encimentada i després amb un asfalt vell.

Hem arribat a un lloc a on hem trobat un indicador  que ens entrava dins un sender de en zona boscosa i l'hem seguit, aquí és a on comença la zona més interessant, ja que hom va trobant els famosos Puentes, que no són altres que palanques de fusta per passar els diferents rierols i zones humides.

Hem trobat un indicador que ens dirigia a un dels arbres singulars de la zona, a ma esquerra, és el famós Tumbao, un impressionant roure, amb el tronc tombat, una de les ramificacions tristamentes es veu que ha caigut fa alguns anys.

Després de visitar aquest arbre singular hem tornat al camí i hem seguit, fins que hem decidit tornar enrera pel mateix camí, ja que voliem caminar 4 hores i la ruta sencera és bastant llarga.

Però la tornada no l'hem fet per l'asfalt, hem seguit les balises del GR i ens han dut fins la Casa del Campo per senders de terra, per tant practicament hem fet tota la tornada per un camí alternatiu i diferent.

A la Casa del Campo hem dut a terme el final feliç, a base de cervesa Alhambra i Borono, que no és altra que morcilla sense arròs, típica de Cantàbria.

En resum, ruta de uns 12 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 350 metres, realitzada en 4 hores i 10 minuts comptant aturades.

Assistents: Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 2223. La consideram MITJANA +1

INDICADORS DE LES RUTES




APROP DE LOS PUENTES


PRIMER PUENTE


SEGON PUENTE

EL TUMBAO, UN ABRE SINGULAR

ES GENERAL AL TUMBAO

SA MADONA DEL PSIQUIÀTRIK I EL TUMBAO



VISTA POSTERIOR DEL TUMBAO

UR ARBRE ENORME

MÉS PUENTES

AQUÍ DONAM LA VOLTA



INMENS EL PARC NATURAL




SENDER DE TORNADA

OMS

BALISA




CASA DEL CAMPO


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada