dimecres, 6 d’octubre del 2021

CAMÍ DE SES BASSES DE MORTITX

 


Ahir varem pernoctar a Lluc, possiblement erem els únics aborígens mallorquins, el temple de la espiritualitat de Mallorca s’ha convertit actualment en un lloc més pel turisme.

Na Magdalena no coneixia Mortitx, per tant hem anat a fer una ruta per allà sense complicacions, la millor per qui va a Mortitx per primera vegada sense cap dubtes es anar a fer el camí de les Basses, i això hem fet. Per tant hem deixat el vehicle a l’entrada de la Finca i hem passat per Ses Cases, visitant La botiga de venda de vins que estava oberta, com la majoria dels vins de Mallorca, els preus estan fora de mercat, però Mallorca és així, tot el que es produeix aquí sempre es paga car, una llàstima!!

El camí no té pèrdua, senyalitzat en tot moment, fins que s’arriba al destí. Nosaltres hem passat pel petiT embassament que aboca al Torrent de s’Hort del Molí, després hem arribat fins el Refugi de Lavanor, visitant una petita cova que hi ha per la zona i finalment hem aturat abans d’arribar al Coll del Vent, per a berenar una mica, a començat a ploure i hem decidit fer el camí de tornada per la mateixa via fins les Cases de Mortitx. 

Al passar per les vinyes una ovelleta m'ha agafat pel seu pare i em venia derrera com si fos un canet, l'he acompanyada a prop d'on hi havia les grans a mem si trobava la mare.

Per tant, ruta d’anada i tornada de 9 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 150 metres, realitzada en 3 hores i quart comptant aturades.

Assistents: Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 1212. La consideram FÀCIL +2

CASES DE MORTITX

UN CARAMULL D'OVELLES  PETITES



ARC DE PEDRA


LA V ÉS L'ENTRADA AL TORRENT DE MORTITX

EMBASSAMENT DE S'HORT DES MOLÍ

SA MADONA DEL PSIQUIÀTRIK

EN PULGOSO

COVA



ALGUNES FORMACIONS D'ESTALAGTITES


ES GENERAL SORTINT DE LA COVA




L'OS IOGUI PETRIFICAT

REFUGI DE LAVANOR

CAMPET RODÓ

MORTITX IMMENS I SALVATGE

ES GENERAL 


CUCULLA DE FARTÀRITX AL FONS

BAIXANT PEL CAMÍ DE TORNADA

VIGILANTS DE PEDRA

PUIG DE SES MOLES

JOVENETA EXTRAVIADA

VINYES DE MORTITX


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada