dimarts, 26 d’abril del 2022

COVA DE NA BERNADA



Per a dur a terme la ruta d’avui he anat fins el Port des Canonge, s’ha d’accedir al Port per la tortuosa i estreta carretera que hi arriba.

Des del port s’agafa el,camí que va a ran de la costa, i que passa per dues caletes i una torrentera, després es puja una mica i es passa per una carretera asfaltada per sortir d’ella amb les senyalitzacions de fusta que hi ha cap a Banyalbufar.

Es camina ascendint per aquest camí, que es denominat popularment con Sa Volta des General. El punt clau per a baixar a la mar, és un forn de calç, just davant un sender molt difuminat a la dreta s’ha d’agafar, hi ha uns troncs tallats.

En el sender, trobam diversos pins caiguts que ens barren el pas, ells excursionistes han anant cercant les alternatives per a poder solucionar aquets entrebancs. Quan s’arriba al mar, s’ha d’agafar o un sender que va una mica per damunt o anar per damunt les roques, tots dos arriben a una pendent amb una zona de roca en relleu que dóna pas a Sa Cova de na Bernada.

La boca de la cova, ocupa quasi tota la seva llargària, és una única estància, bastant grossa, el terra  és una mica en pendent, des de dins de la cova és com si estassis en una casa amb un gran finestral cap a la mar.

He aprofitat el lloc per a berenar una mica, després he tornat, però en lloc d’anar per damunt les roques he agafat el sender que va per dalt, fins arribar al mateix lloc a on abans havia estat i he començat la pujada fins el camí de dalt.

Des del camí, cap el Port des Canonge, a ma dreta he pogut veure el complex hoteler que es fa a la zona, a Son Bunyola, una autèntica barrabassada com tantes que van convertint Tramuntana en una urbanització indesitjable, però és que el dimoni Capital no atura, ho arrasa tot !!

En resum, ruta de 8 quilometres d’anada i tornada, amb un desnivell positiu de 300 metres, realitzada en 4 hores i 10 minuts comptant aturades.

Assistent: Tomàs.

Mètode MIDE: 2333. MODERADA +3

PORT DES CANONGE

PLATJA DE SON BUNYOLA
SON BUNYOLA
CAMÍ A BANYALBUFAR
FORN DE CALÇ
ARRIBANT AL MAR
FORMACIONS ROCOSES SINGULARS
COVA DE NA BERNADA
FORMACIONS EN FORMA DE LLIBRE
DES DE L'INTERIOR DE LA COVA
ES GENERAL A LA COVA
INTERIOR
PUNTA DE S'AGUILA
CALA DES CARRAGADOR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada