dimarts, 26 d’abril del 2022

PUNTA D'EN TOMÀS-COVA DEL TRESOR



La ruta d’avui ha tengut dues parts diferenciades en l’entorn de Cala Figuera com a nexe comú. Hem deixat el vehicle precisament a la zona de dalt de la cala, el dematí hi havia lloc, en tornar era un festival de cotxos aparcats e a tot arreu.

Hem agafat carretera com si volguéssim anar cap el far de Formentor, però en arribar al túnel, en Miotragus ens ha proposat passar per dalt, per la vertiginosa escala de l’Amo Joan Cerdà, un lloc que et lleva el singlot.

L’escala fou construïda precisament per a poder tenir un lloc de pas en la construcció del túnel, es veu que hi posaren arrambadors de ferro i asses per a poder agafar-se , avui dia tot està podrit o romput, res és fiable i el buit hi és en tot moment. Per tant s’ha de passar amb els cincs sentits ben connectats.

Hem tornat a la carretera i després hem sortit per una drecera a ma esquerra que ens ha dut fins el Mirador que hi ha al PK 14,9. Des del mirador s’han de caminar uns metres cap a l’esquerra i ja podem començar la baixada a la Punta d’en Tomàs. Uns han optat per anar més per la cresta i altres pel costat, ens hem reunit a baix, pràcticament a nivell de mar.

El nostre proper objectiu era la Cova del Pouat de la Sirena, hem arribat a un crui a la roca, per una confusió meva l’hem donat com si fos la cova, però la cova realment està situada més lluny, al denominat Racó des Xot, en tot cas és una obertura similar i no massa pregona.

Des d’aquest lloc i sense arribar al Racó des Xot, hem pujat cap el mirador, que per cert estava farcit de ciclistes, cotxos a la carretera en ambdós sentits i gent, molta gent. Hem tornat per la drecera i després per la carretera fins a Cala Figuera, aquest cop sense passar per s’escala de l’Amo Joan Cerdà.

Ara hem començat la segona part de la ruta, baixant a la cala i des de la cala en el seu costat esquerra en ordre de la marxa, hem anat pujant com si volguéssim anar al Cap de Catalunya, en passar per una torrentera, iniciam la baixada cap a la mar, a on arribam a la Cova del Tresor, més o manco situada a la Pesquera del Senyor, també hem passat per una petita cavitat més elevada.

Per entrar a la cova, s’ha de passar per un lloc que fa una mica d’angúnia, ja que hi ha tres grans roques damunt l’entrada que pengen, una vegada a dins la cova s’obre i ens mostra una cavitat enorme, al fons una petita sala sua un líquid blanquinós brillant, com si fos esperma d’elefant aferrat a la roca.

Hem estat una estona a dins i a la sortida hem aprofitat per a dinar, ja només ens restava tornar a pujar a l’aparcament a on teníem el vehicle i anar a fer el final feliç al Pa Nord de Pollença.

En definitiva, ruta d’anada i tornada de 10,5 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 700 metres, realitzada en 5 hores i 47 minuts comptant aturades.

Assistents: Manolo, Ramon, Miquel Àngel i Tomàs.

Mètode MIDE: 3343. DIFÍCIL +1

CALA FIGUERA

ESCALA DE L'AMO JOAN CERDÀ
CAP DE CATALUNYA
TRAM DE L'ESCALA
TRAM DE SORTIDA DE L'ESCALA
PUNTA D'EN TOMÀS
CAP DE FORMENTOR
CAP DE CATALUNYA
EL GRUP A LA PUNTA D'EN TOMÀS
CRUI
DES DE DINS EL CRUI
INICIAM LA PUJADA
RACÓ DES XOT
ZONA DEL MIRADOR
ES FUMAT
DINS EL TÚNEL
CALA FIGUERA
PNEUMÀTICA EN SUSPENSIÓ
PETITA CAVITAT
ROCA BLANCA I FUMAT
ENTRANT DINS LA COVA DEL TRESOR
LÍQUID ESPÈS BLANC I BRILLANT
ENTRADA DE LA COVA
FUMAT I CALA FIGUERA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada