dijous, 28 d’abril del 2022

MARINA DE VALLDEMOSSA



Per a dur a terme la ruta d’avui hem deixat el vehicle passats uns metres  les cases de Son Olesa, a on comença una urbanització poc poblada.

Just en una corba entre ses cases i la urbanització podem veure un botador de fusta, pel qual passam, en principi caminam per un camí ample, fins que arribam a un segon botador de fusta al costat de una barrera, també de fusta. Passam pel botador i ara iniciam el descens cap el port de Valldemossa, per un camí de ferradura que no té pèrdua.

La primera part no te massa pendent, és molt ombrívola i el camí és de terra, després es va accentuant el pendent i el camí ja és més de pedres i terra, en qualsevol cas és molt evident i com he mencionat bo de seguir.

En front podem veure la carretera que baixa al port i a mitja baixada ja veim les cases de la població. Arribam al port i sortim en un carrer, hem d’anar cap a l’esquerra i després baixar unes escales que ens deixen en un altre carrer estret i finalment sortim al petit port.

L’aigua està encara molt freda i només els molt valents o de bona casa es donen un bany, nosaltres teníem pensat dinar al restaurant del port i hem comanat taula, mentre feiem una volteta per l’espai marítim.

Pel mòdic preu de 55 € paella per dos, dues canyes, un cafè, pa, olives i ai i oli. La cosa s’està posant realment dura per menjar a certes zones, tenim paga del segle XX i preus del segle XXII, a Mallorca.

Després de dinar, venia la pujada que hem efectuat pel mateix camí, l’ai i oli ens feia bufar i sa paella ens sortia per les orelles, però hem arribat a dalt dignament i ens hem aturat a Sa Taverna de s’Esgleiata a fer el final feliç.

Per tant, ruta de 5,5 quilometres d’anada i tornada, amb un desnivell positiu de 400 metres, realitzada en 3 hores i 12 minuts sense comptar el temps del dinar.

Assistents: Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 2222. FÀCIL +4


PRIMER BOTADOR DE FUSTA

EL GENERAL AL SEGON BOTADOR
DAVANT PODEM OBSERVAR LA CARRETERA DEL PORT
JA INTUÏM LA POBLACIÓ
PORT DE VALLDEMOSSA
SA MARINA

SA CALA DES PORT




CARRERÓ

PUJADA

ENTRAM ALA ZONA  OMBRÍVOLA
ARRIBANT A SON OLESA





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada