dissabte, 19 de desembre del 2020

ES QUEIXAL (PA DE FIGA DE TUENT)

 


La ruta d’avui ha estat diferent a la majoria de les que fem habitualment, ja que és molt curta de recorregut, però amb una exigència tècnica que requereix anar una mica equipats per a superar el desnivell vertical des Queixal.

Hem deixat el vehicle a baix del restaurant Es Vergeret de Cala Tuent, hi ha un lloc a on es poden deixar alguns cotxos. Just al costat surt el camí abalisat que passant per sa Costera i Bàlitx, arriba a Sóller.

Hem agafat aquest camí fins el Coll de na Polla d’on es veuen unes magnífiques vistes de Sa Costera i sa Punta de Cala Roja, tot d’una passat el coll hem sortit per l’esquerra anant per amunt sense traça i a cercar un collet que hi ha entre Es Queixal i un altre promontori.

Encara que hem trobat algunes fites la pujada és incòmode,  ens aferràvem al càrritx que ens ha donat seguretat i ens ha ajudat a pujar, una vegada hem arribat al collet, ja hem pogut veure el lloc per a on teníem que pujar, una encletxa que en realitat és un avenc que travessa Es Queixal i que es pot dir que està ben corcat.

Ens hem posat els arnesos i en Manolo ha passat el primer amb la corda per ancorar-la en el tronc de la figuera que hi ha enmig de la pujada, de totes maneres per pujar no hem necessitat la corda.

La pujada és molt vertical, després es passa per un forat per sortir a una terrassa superior, és passa pel costat o per damunt d ‘una gran roca i finalment es fa una trepada per assolir l’esplanada des Queixal, molt ample i amb alguns avencs, per tant s’ha d’anar alerta al transitar per ella que a més a més dóna al buit en tots els seus costats.

Hem estat una bona estona, recorrent tota la zona i gaudint de les excepcionals vistes, després tocava la baixada que ha acabat amb un petit ràpel, sempre millor anar assegurats a les baixades, hem de pensar que al costat teníem el forat infernal de l’avenc.

Un cop ens hem des equipat, hem anat al costat de la paret del collet, per a celebrar aquesta darrera sortida de l’any amb el Grup Verderol-Extrem, el gerent del grup, es Boc des Molinar ha fet un discurs en el que s’ha mencionat que s’havien assolit totes els reptes  que “a priori” estaven dins l'imaginari, tot i a pesar de l’any complicat que ens ha tocat viure, els membres han fet una forta ovació i han brindat amb un excel·lent vi mallorquí, que ha regat un assortiment de torrons, fruits secs i embotits de la terra, tot plegat finalitzat amb un rebentat d’aiguardent de collita casolana.

Hem baixat, per la zona oposada a on havíem pujat, si la pujada ha estat aspre, la baixada no ho ha estat menys. Hem arribat a una casa que hem envoltat per la reixa i finalment hem agafat el darrer tram del camí pel que havíem pujat. Finalitzant aquesta gran diada al bar del Mirador de Ses Barques.

Resumint, ruta circular de sis quilometres de distància, amb un desnivell de 350 metres, realitzada en 4 hores i 45 minuts comptant aturades.

Assistents: Manolo, Sebastià i Tomàs.

Mètode MIDE: 3453. Per tant la consideram DIFÍCIL +2




ES QUEIXAL I ES CLAU


COLL DE NA POLLA


PUNTA DE CALA ROJA






PART POSTERIOR DES QUEIXAL



ARRIBANT AL COLL





LLOC DE PUJADA AL QUEIXAL

CARA DE PEDRA



ES GENERAL DE PEUS DE PORK

ES VOLTOR DE SA VINYA

ES BOC DES MOLINAR

SEQUENCIAL DE PUJADA
















ES BOC AL QUEIXAL

TORRE DE SA MOLA DE TUENT



ES VOLTOR DE SA VINYA AL QUEIXAL

ES GENERAL AL QUEIXAL




TORRE DES FORAT


CALA TUENT

PUIG MAJOR



GRUP VERDEROL-EXTREM


SEQUENCIAL DE BAIXADA













ES CLAU




IMATGES CEDIDES PER EN SEBASTIÀ I MANOLO
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada