dissabte, 26 de desembre del 2020

NECRÒPOLIS DE SON REAL



Ruta curteta avui,  enmig de dies festius, per anar compensant els excessos dels dolços i les begudes espirituoses. Ens hem ajuntat tres membres de l’antic Grup Excursionista del Psiquiàtrik, dedicat al senderisme d’espardenya que tants bons moments de glòria ens va deixar anys enrere.   

Per fer la ruta ens hem dirigit a la Finca Pública de Son Real, a on hem aparcat al lloc habilitat, al costat de les cases. Des d’aquest punt surten 4 rutes diferents que recorren tota la finca i que enllacen al costat de la mar amb el GR de Llevant.

Nosaltres hem seguit la ruta 3, que és la que duu a la Necròpolis, res a ressaltar, simplement seguir les indicacions dels camins. Hem arribat a la necròpolis, una joia dels temps ancestrals mallorquinsdatada set segles abans de la nostra era i que es conserva en perfectes condicions, a més a més avui com la mar retrunyia fort, hem pogut gaudir de un bon espectacle visual.

Des de la necròpolis hem anat al costat de la mar, i hem pogut visitar algunes coves que segurament servien d’habitacle als humans, un dolmen i hem vist dues construccions més modernes d’aquestes que semblem columnes egípcies, suposadament eren llocs de vigilància, ja que a dins hi ha escales de ferro per accedir a la part superior.

Hi ha un punt amb una balisa per a ontinuar per la costa i també un indicador de la ruta número 2, que passa pel refugi de Son Real, hem tornat cap a ses cases per aquesta ruta. A on hi ha un museu, avui tancat, i una area recreativa, a on hem dinat de panades, coques de patata  i torró casolà.

En resum, ruta circular de 6 quilometres de distància, sense desnivell, realitzada en 1 hora i 50 minuts.

Assistents: Magdalena, Lluís i Tomàs.

Mètode MIDE: 1112. Per tant la consideram FÀCIL+1


PORQUERES DE SON REAL



ARRIBANT A LA NECRÒPOLIS













SORTINT DE LES TENEBRES


COVA




DOLMEN


TORRE 1

TORRE 2

ILLOT DELS PORROS

REFUGI DE SON REAL



MAGESTUOS EXEMPLAR DE PORC NEGRE


CLASTRA DE SES CASES


FAÇANA





CAPELLETA


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada