dimarts, 5 de juliol del 2022

RUTA DEL CARES



Amb la ruta d’avui, començam la setmana als Picos d’Europa asturians. Aquest viatge fou programat ja fa alguns mesos, per Miguel, Martí, Raul i jo, lamentablement en Raul per temes de salut, no ha pogut assistir, vull enviar-li una forta abraçada i desitjar-li una ràpida recuperació, a mem si al proper viatge  ja pot tornar venir.

La ruta d’avui és una de les més emblemàtiques s’Espanya, amb més de mig milió de visitants a l’any, és una ruta llarga, però amb poc desnivell que recorr les parets del riu Cares entre les localitats de Poncebos i Caín, aquesta població ja pertany a Lleó i la ruta es pot fer en ambdós sentits o d’anada i tornada. Aquest camí no és natural, es va construir entre els anys 1915 i 1921, per una companyia elèctrica per a poder utilitzar la força de un canal d’aigua que travessa de costat a costat, i que fou construït al mateix tempos que el camí, aquest per qüestions de intendència i manteniment del canal.

Nosaltres hem sortit de Poncebos, convé arribar prest si es vol trobar aparcament, just a la sortida hi ha una caseta de informació. Al costat de la caseta surt el camí empedrat que no s’ha de deixar fins a Caín, comentar que no hi ha cap problema en la orientació, et tot moment es camina entre la les parets i el buit, si és te vertigen, millor anar sempre al costat de la paret, a estones el precipici és brutal.

La primera part de la ruta és en pujada, fins que arribam en un punt que baixam i després mantenim més o manco el nivell fins arribar a la presa de Caín, després de passar per dos ponts i diversos túnels. Comentar que en arribar a Caín, tenim diversos allotjaments i bars, restaurants i botigues. Nosaltres hem fet una aturadeta tècnica per beure uns cafès amb llet.

La tornada l’hem efectuada pel mateix camí, no hi ha altra opció, en tot cas val la pena fer anada i tornada, per dos motius, el primer que és molt més complet i a la tornada viem coses que se’ns han escapat a l’anada i el segon que agafar un taxi de Caín a Poncebos costa la friolera de 140 €.

Ressaltar que en el camí, molt a prop de la frontera de les dues comunitats, passam per una passera de fusta, l’any 2012, mil tones de roques varen caure, deixant el camí xapat, aquesta obra d’enginyeria fou efectuada en pocs mesos, casi igual que la que s’ha feta en la carretera de Formentor que ha durat 10 mesos. Sense comentaris.

En definitiva ruta d’anada i tornada de 24 quilometres, amb un desnivell positiu de 460 metres, realitzada en 7 hores i 50 minuts, comptant aturades.

Assistents: Miguel, Martí i Tomàs.

Mètode MIDE: 2224. MITJANA +2


INICIAM LA RUTA
EL CAMÍ VA PUJANT
ANTIGUES CONSTRUCCIONS
ARA BAIXAM UNA MICA
TRAMS ESCARVATS A LA ROCA
EL CANAL
MOLTS TÚNELS
TIMBES ESPECTACULARS
CABRES MULTICOLORS
PASSERA DE L'ESLLAVISSA DA DEL 2012
PETIT AQUEDUCTE
EL PASTOR EN EL LLOC DE BARENAR
ESCARABAT MERDER
PUENTE DE LOS REBECOS
PRESA 
CAÍN
IMATGES CEDIDES PELS COMPANYS
EL TRIO A LA SORTIDA
EL GENERAL, RIGOR I DISCIPLINA
PASSERA CONSTRUIDA EL 2012
ATURADETA A CAÍN

1 comentari:

  1. Fantastica ruta, per feu una i mil vegades. I encara millor fer-la amb en Miguel i Tu.

    ResponElimina