dilluns, 11 de juliol del 2022

MATAGALLS



Avui és el darrer dia d'aquestes dues setmanes que he estat per la península, caminant i remant per diverses contrades del nord. Després de conduir 600 quilometres i pernoctar a Mollerussa, he decidit venir al Parc Natural del Montseny, a prop de Barcelona, pel vespre agafar el vaixell cap a Mallorca.

He arribat al Parc Natural i he pujat amb el vehicle fins el Coll Formic, a on hi ha un aparcament habilitat i una caseta d’informació del parc. He agafat el GR 5.2 que passa a escassos metres del coll i he començat l’ascensió.

En primera instància passam per un bosquet, però ben aviat desapareix la zona arborada i  caminam tot el temps per zones sense gaire vegetació i pastures de vaques i ovelles. Deixam a ma esquerra una torre d’alta tensió i ens dirigim cap a un primer cimet a la nostra dreta, el turó Gros de Santandreu.

Una vegada l’hem superat per l’esquerra, ja podem veure el matagalls que queda a la nostra esquerra i s’intueix la gran creu que el corona, sempre seguint pel camí clar i fitat del GR.

Les darreres rampes són bastant inclinades i finalment assolim el cim, a on trobam la gran creu, una espècie d’altar i diverses inscripcions entre d’altre una d’en Jacint Verdaguer, pot ser massa decoració en un entorn natural!!

M’he situat davall l’altar, i he pogut berenar una mica sense sol, que encara que si que pegava una mica,la fresqueta corria pel cim, situat a 1697 msnm, essent el tercer més alt de la serra del Montseny després del Turó de l’Home i Les agudes de 1704 i 1702 msnm respectivament.

He baixat pel mateix camí fins l’aparcament i he baixat fins la font de’n Bosch i Jover, pensant em podria dutxar, però estava més seca que la mojama, per tant he ant amb el cotxo fins Montseny poble, a on he trobat un màniga a l’església i m’he dutxat, després he anat a fer el final feliç a l’únic bar obert.

En resum, ruta d’anada i tornada de 8 quilometres, amb un desnivell positiu de 600 metres, realitzada en 2 hores i 45 minuts.

Assistent: Tomàs.

Mètode MIDE. 2232. MITJANA +1

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada