divendres, 22 de juliol del 2022

CALA MESQUIDA A SA TORRE D'ALBARCA

L’ona de calor va arribar ja fa setmanes i sembla, que es vol quedar per una bona temporada, per tant si volem caminar ho hem de fer en horaris atípics.

Hem deixat els vehicles a Cala Mesquida, per agafar el GR 222, que va per la costa i que com la majoria d’aquestes rutes no te cap problema d’orientació, anant molt a prop del mar, el GR en qualque ocasió s’allunya, però podem seguir per damunt les roques a on s’han obert caminois pels valents caminadors de costa.

Passam per una primera caleta, que to te nom, per després anar passant per Cala Torta, Cala Mitjana, Cala Estreta, Cala Déntol i Cala Matzoc, una vegada hem passat per Cala Matzoc, pujam fins la Torre d’Albarca, que de moment aguanta , és visitable i en la seva part superior ofereix unes magnífiques vistes, hi ha un canyó de ferro.

Voliem donar-nos un bany, però a la cala al estar l’aigua molt moguda, les algues formaven una xocolata espesa que no feia molta nedera, per tant hem tret el nas a la part posterior de sa Torre, al lloc denominat Sa Seulera, de roques, les ones pegaven fort, per tant , hem decidit tornar enrere i nedar a Cala Estreta, que al entrar una mica dins terra tenia les aigües més tranquil·les.

En arribar a Cala Estreta, ja fosquejava, hem tengut temps del bany i de sopar, el resta de la tornada fins Cala Mesquida l’hem fet en absoluta obscuritat, avui la lluna en quat minvant no ha fet acte de presència.

El final feliç al Bar s’Almudaina d’Artà, a on hem arribats justets de temps, però ens han atès.

En resum, ruta d’anada i tornada de 11 quilometres, desnivell irrellevant, efectuada en poc menys de 5 hores comptant aturades.

Assistents: Maria del mar, Xisca, Thiago  i Tomàs.



CAP DES FREU
CALA TORTA
CALA ESTRETA
CALA MATZOC
TORRE D'ALBARCA
CAP DE FERRUTX
FARALLÓ D'ALBARCA
PEUS DE PORK A LA TORRE D'ALBARCA
ES GENERAL, RIGOR I DISCIPLINA
FERRO
SA LLISA DE PORTO COLOM  EN BAIXADA
TORRE I FARALLÓ D'ALBARCA
CALA DÉNTOL

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada