divendres, 8 de juliol del 2022

DESCENS DEL SELLA



Avui hem deixat les botes per agafar els rems, per fer la baixada en piragua més coneguda que es fa a l’estat espanyol, enguany el dia 6 d’agost és durà a terme la 84 edició d’aquest descens internacional a on hi participen mils de piragüistes, entre Arriondas i Ribadesella.

Nosaltres hem fet la reserva amb l’empresa Sella10, una empresa petita i en la que ens han tractat molt bé. Et donen la possibilitat pel mateix preu de fer la baixada curta o llarga, segons les teves possibilitats i ganes, nosaltres hem optat per la llarga.

Hem sortit a pocs metres del pont d’Arriondas. El descens és una festa, ja que en un dia normal hi ha més de mil piragües en el riu, a estones has d’anar pegant amb altres, tanmateix les piragües són de materials durs que aguanten quasi tot, són molt estables i rarament tomben.

En alguns trams trobam ràpids, que fan més divertit el descens, i en tot moment és possible aturar-se i donar-se un bany o menjar en qualsevol dels llocs apropiats.

No hi ha descripció de la ruta, ja que simplement s’ha de seguir el riu i només s’ha de tenir esment al lloc a on t’esperen els de l’empres, per agafar piragües i tornar-te al lloc de sortida, a on hi ha servei de dutxes, llàstima que no hi entrin les cerveses de mida grossa que aquí anomenen “cañones”.

En resum, ruta lineal descendint el riu Sella de 14 quilometres de distància, en un temps de 3 hores i mitja comptant aturades.

Assistents: Miguel, Martí i Tomàs.

IMATGES CEDIDES PELS COMPANYS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada